ارائه یک مدل مبتنی بر الگوریتم تجزیه بندرز برای بهبود سطح محافظه کاری یک مسئله زمان بندی پروژه با محدودیت منابع چندهدفه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی مدیریت،حسابداری و اقتصاد در توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: MGTCONF06_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 127
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدیونس میرزاجانی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تهران

چکیده

مسئله زمان بندی پروژه یکی از مسائل مهم و پیچیده در حوزه مدیریت پروژه است. این مسئله با اضافه شدن محدودیتمنابع و عدم قطعیت، به مسئله پیچیده تری به نسبت مسئله معمولی تبدیل شده است. هدف از این پژوهش، ارائه راهکاری برایبهبود پارامتر محافظه کاری در این مسئله با استفاده از الگوریتم تجزیه بندرز است. در ابتدا، مطالعات انجام شده در زمینه حلاین مسئله با روشهای مختلف بررسی شد. سپس مدلی مبتنی بر الگوریتم تجزیه بندرز پیشنهاد گردید تا با شکستن مسئله بهزیر مسائل کوچکتر، سطح محافظه کاری آن بهبود یابد. برای ارزیابی مدل، داده های بیش از یکصد پروژه از مراجع اینترنتیجمع آوری و مدل با آنها حل شد. نتایج حاکی از آن است که مدل پیشنهادی نسبت به مدل معمولی قطعی، سطح محافظه کاریو مقاومت مدل را در برابر تغییرات افزایش داده است، به این ترتیب که برای سطح محافظه کاری ۱ میانگین طول مدت پروژهدر تمامی نمونه ها از ۲۱.۳ به ۲۰.۳ روز و برای سطح محافظه کاری ۵ این میزان از ۲۲.۳ به ۲۲ رسید. از سویی دیگر، اینکاهش میزان میانگین مدت زمان پروژه با افزایش هزینه پروژه همراه است. به عنوان مثال، در سطح محافظه کاری ۱ میانگیناختلاف هزینه کل نمونه ها بین الگوریتم محافظه کار تر ارائه شده و آرمانی ترین شرایط ۸.۹ درصد و بین مدل قطعی و آرمانیترین شرایط ۶.۹ درصد است. در مجموع، این پژوهش با ارائه مدلی محافظه کارتر مبتنی بر الگوریتم تجزیه بندرز، گامی درجهت بهبود زمان بندی و مدیریت پروژه های با منابع محدود، البته با در نظر گرفتن هزینه، برداشته است.

کلیدواژه ها

زمان بندی پروژه با محدودیت منابع، عدم قطعیت، الگوریتم تجزیه بندرز، محافظه کاری، بهینه سازی چندهدفه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.