تحلیل ساختار عاملی مقیاس" ارزیابی فرهنگ و آگاهی امنیت سایبری" (مطالعه موردی: کارمندان شعب بانک در شهر اهواز)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله روش ها و مدل های روان شناختی، دوره: 14، شماره: 51
  • کد COI اختصاصی: JR_JPMM-14-51_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 65
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صدیقه حیدری

دانشجوی دکترای سنجش و اندازه گیری، گروه روانشناسی، دانشکده روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ساوه، ساوه، ایران.

مجید برزگر

استادیار گروه روان شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت، مرودشت، ایران.

امیرحسین محمدداودی

دانشیار گروه مدیریت آموزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ساوه، ساوه، ایران.

چکیده

مقدمه و هدف: این پژوهش با هدف تحلیل ساختار عاملی مقیاس "ارزیابی فرهنگ و آگاهی امنیت سایبری" در بین کارمندان بانک شهر اهواز در بهار و تابستان سال ۱۴۰۱ انجام شد. روش: روش پژوهش با تکیه بر روش های روانسنجی (تحلیل عاملی) و ابزار مورد استفاده مقیاس محقق ساخته ارزیابی فرهنگ و آگاهی امنیت سایبری (۱۴۰۱) بوده است. جامعه کارمندان شعب بانک شهر اهواز و نمونه آماری ۵۸۱ نفر کارمند بوده که به شیوه تصادفی ساده انتخاب شدند. روش تجزیه و تحلیل داده ها در بررسی ساختار عاملی، تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل عاملی تاییدی و در بررسی اعتبار، ضریب آلفای کرونباخ بوده است.بحث: یافته ها نشان داد ضریب آلفای کرونباخ به میزان ۸۸/۰ حاصل شده و ساختار عاملی بدست آمده طی تحلیل اکتشافی از شاخص های برازندگی (CFI، GFI، RFI، NFI، IFI) مطلوبی برخوردار بوده است که پوشش دهنده ۶ عامل (منابع انسانی ناکارآمد، بودجه بندی و آگاه سازی، ظرفیت سازی، موقعیت کارمند، فرهنگ حفاظت از اطلاعات و رفتار و درک امنیتی) می باشد. نتیجه گیری: نتایج نشان داد این مقیاس در بین کارمندان بانک دارای ساختار عاملی و اعتبار قابل قبولی است؛ از این رو، می توان این ابزار را به عنوان ابزاری معتبر جهت ارزیابی و رتبه بندی عوامل موثر بر ارتقاء فرهنگ و آگاهی امنیت سایبری در بین کارمندان شعب بانک کشور بکار برد.

کلیدواژه ها

ساختار عاملی, اعتبار, فرهنگ و آگاهی, امنیت سایبری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.