بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره زیره سیاه( (Bunium persicum بر باکتری استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متیسیلین

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی زیست شناسی و علوم آزمایشگاهی
  • کد COI اختصاصی: ZISTCONF02_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 108
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مژده خلیلی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر کرمان

مهدی حسن شاهیان

استاد، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر کرمان

فرخنده رضانژاد

استاد، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی و شیوع بیماریهای عفونی باعث استفاده از ترکیبات گیاهی و طبیعی به عنوان یک راهکار جایگزین و مکمل شده است. تعداد باکتریهای سوپرباگ نیز رو به افزایش است و گیاهان دارای فعالیتهای ضد میکروبی برای مبارزه با این باکتریها هستند. بدین منظور پژوهشها پیرامون بدست آوردن ترکیبات ضدباکتری از گیاهان گسترش یافته است. گیاه Bunium persicumکه معمولا به نام زیره سیاه شناخته میشود از خانواده Apiaceae است. هدف از این مطالعه ارزیابی اثر ضد میکروبی گیاه زیره سیاه بر علیه باکتری Staphylococcus aureus مقاوم به متیسیلین است. S. aureus مقاوم به متیسیلین، یک میکروارگانیسم بیماریزای بسیار شایع انسانی است که باعث ایجاد انواع بیماریهای عفونی مانند عفونتهای پوست، اندوکاردیت، استئومیلیت، باکتریمی و پنومونی میشود. ارزیابی اثر ضد میکروبی عصاره متانولی B. persicum بر علیه باکتری S. aureus مقاوم به متیسیلین به شیوهی انتشار دیسک و انتشار در چاهک آگار انجام شد و نتایج با آنتی بیوتیک سفالوسپورین مقایسه شد. حداقل غلظت مهارکنندگی رشد عصاره زیره سیاه در این باکتری ۶/۲۵ میلیگرم در میلی لیتر و حداقل غلظت کشندگی برای این باکتری ۱۲/۵ میلیگرم در میلی لیتر تعیین گردید. نتایج بهدست آمده نشان میدهد که عصاره گیاهی B. persicum اثرات ضدباکتریایی قابل ملاحظه ای برعلیه باکتری S. aureus مقاوم به متی سیلین دارد و میتواند جایگزینی برای داروهای شیمیایی باشد.

کلیدواژه ها

بونیوم پرسیکوم، ضد میکروبی، استافیلوکوکوس اورئوس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.