راه کارهایی مقابله با بکارگیری عوامل بیولوژیکی در نبردهای آینده (مطالعه موردی نزاجا)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی فرماندهی و مدیریت در جنگ های آینده
  • کد COI اختصاصی: FCM01_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 104
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهروز دولتشاه

دکتری مدیریت دفاعی و هیات علمی دافوس آجا- مرکز مطالعات نزاجا

مهدی احمدی

کارشناس ارشد تحقیق در عملیات و مدرس دانشگاه افسری امام علی(ع)- مرکز مطالعات نزاجا

چکیده

کشورها، همواره در طول تاریخ از تکنولوژی های در دسترس شان برای کشتار، نابودی و مقاصد منفعت طلبانه، بارها و بارها استفاده کرده اند. دقیقا نمی توان مرز زمانی مشخصی برای جنگ های بیولوژیک، میکروارگانیسم ها و سایر عوامل در جنگ تعیین کرد. در این میان کشور عزیز ما بعد از وقوع انقلاب اسلامی همواره مورد تهدید کشورهای فرامنطقه ای و عیادی تروریست استکبار قرار گرفته است. شایسته است که نیروی زمنیی ارتش جمهوری اسلامی ایران خود را آماده مقابله با تمامی تهدیدها، بخصوص تهدید بیولوژیکی نماید. بنابراین مساله اساسی تحقیق عبارتند از: جایگاه عوامل بیولوژیکی در جنگ های آینده چگونه است؟ و برای مقابله با آن ها چه روش هایی را اقدام نمود؟ لذا این تحقیق از نوع کاربردی بوده و روش اجرای تحقیق توصیفی با رویکرد تحلیل استنباطی است، روش جمع آوری داده ها کتابخانه ای و میدانی می باشد و محقق پس از جمع آوری اطلاعات از منابع مختلف کتب، مقالات، نشریات، اینترنت و نیز اطلاعات بدست آمده از نتیجه مصاحبه با صاحب نظران به طریق توصیفی نسبت به تجزیه تحلیل کیفی اطلاعات و داده اقدام می نماید. و در نهایت با بررسی جایگاه عوامل ویروسی و باکتریایی در نبردهای آینده، راهکارهای مقابله با این عوامل بیولوژیکی در نبردهای آینده نزاجا را مشخص و پیشنهادهای اجریی جهت معاونت های تخصصی نزاجا در جهت مقابله با این تهدیدات بیولوژیکی ارائه می دهد.

کلیدواژه ها

عوامل بیولوژیکی، نبردهای آینده، میکروب، ویروس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.