تاثیر دما و ترکیب نمک بر سنتز بورید زیرکونیومبا استفاده از روش نمک مذاب

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دهمین کنگره سرامیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICC10_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 64
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد ولاشجردی

دانشگاه علم و صنعت ایران ، دانشکده مهندسی مواد و متالورژی

حسین سرپولکی

دانشگاه علم و صنعت ایران ، دانشکده مهندسی مواد و متالورژی

علیرضا میرحبیبی

دانشگاه علم و صنعت ایران ، دانشکده مهندسی مواد و متالورژی

زهرا سیاهپوش

دانشگاه علم و صنعت ایران ، دانشکده مهندسی مواد و متالورژی

چکیده

بورید زیرکونیوم دارای خواص منحصر بفردی نظیر نقطه ذوب بالا و مقاومت شیمیایی، حرارتی بالا در کنار هدایت الکتریکی خوب است. در این تحقیق بورید زیرکونیوم ZrB۲ با استفاده از روش نمک مذاب سنتز گردید. برای سنتز از مخلوط مواد اولیه شامل ZrO۲ ،B۲O۳ به عنوان تامین کننده عناصر، Mg به عنوان عامل احیاگر MgCl۲ به عنوان محمل مذاب در دمای مورد نظر استفاده گردید. برای بررسی اثر دما بر روی مورفولوژی و خلوص بورید زیرکونیوم سنتز شده مخلوط مواد اولیه در دماهای ۸۰۰،۱۰۰۰ و ۱۲۰۰ درجه سانتیگراد عملیات حرارتی شده و با استفاده از SEM,XRD ترکیب فازی و مورفولوژی محصولات بررسی شد. با استفاده از آنالیز DTA/TG واکنش های سیستم در دماهای مختلف بررسی گردید. در دماهای مختلف واکنش های شیمیایی محتمل بررسی گردید و مکانیزمی برای سنتز ترکیب بورید زیرکونیوم ارائه گردید. نتایج حاکی از این امر است که دما نقش تعیینکنندهای در خلوص بورید زیرکونیوم داشته و با افزایش دما به دلیل کامل شدن واکنش ها محصول با خلوص بیشتری بدست میآید. بر اساس معادلات ترمودینامیکی و شباهت ذرات اولیه زیرکونیا و بورید زیرکونیوم مکانیزم رشد الگو دار برای سنتز پیشنهادگردید.

کلیدواژه ها

بورید زیرکونیوم ؛ نمک مذاب؛ منیزیوترمیک؛ مکانیزم رشد الگودار ؛ مورفولوژی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.