بررسی نقش هویت قومی در چهار چوب هویت ملی بر امنیت پایدار
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: اولین همایش تخصصی محدود نقش علوم جغرافیایی در عملیات آرام سازی
- کد COI اختصاصی: SCGSPO01_010
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 257
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیای سیاسی ژئوپلیتیک دانشگاه خوارزمی
دانشجوی دکتری جغرافیای سیاسی دانشگاه خوارزمی
چکیده
در کشورهایی با تنوع قومیتی و مذهبی مانند ایران، مساله جذب قومیت ها در یک چارچوب کلان هویت بخش که به همبستگی ملی منجر شود، برای ایجاد و حفظ امنیت پایدار ضروری است. این مقاله هویت قومی ، و ارتباطآن با هویت ملی را بررسی می کند. با توجه به اینکه اقوام ایرانی در جدار مرزی قرار گرفته اند ، ودشمنان با تبلیغات جدایی طلبانه و قوم گرایانه در جهت ایجاد گسل بین این مناطق با هویت ملی هستند، پیوند بین هویت قومی و هویت ملی در جهت ایجاد و حفظ امنیت پایدار در منطقه ضروری می سازد. فرضیه این مقاله مبتنی بر این است که آنچه اقوام ایران را در مقابل این تبلیغات سوء و تفرقه افکن حفظ کرده، جذب هویت اقوام در هویتملی با توجه به پیوند های قوی ایدئولوژیک و تاریخی ، سرزمینی کهن است. در این تحقیق بیان شد که به دلیل یکسانی خاستگاه تاریخی و تمدنی در ایران، قوم و قومیت به معنای واقعی وجود ندارد بلکه خرده نواحی فرهنگیو مذهبی وجود دارد. که این خرده نواحی فرهنگی ، مذهبی و زبانی، با توجه به خود آگاهی از وجود دین، هنجار ها، خاستگاه زبانی، و تاریخ و تمدن و آیین های سنتی مشترک همگی در چارچوب یک کلیت واحد و با ثبات بهنام ایران واحد قابل تعریف و تفسیر می باشد و متغیر های هویت ملی و قومی در طول همدیگر قرار دارند و مکمل یکدیگرند. لذا باید این پیوندهای ایدئولوژیک، جغرافیایی، تاریخی، تمدنی و زبانی مستحکم در میان ایرانیان بیش از پیش تقویت شود تا به امنیت و احساس امنیت در جای جای ایران خدشه ای وارد نشود.کلیدواژه ها
هویت، هویت ملی، هویت قومی، امنیتمقالات مرتبط جدید
- The Constructive Role of the Basij Organization as a Global Model in Preventing Terrorism
- تبیین نقش استعمار و استکبار جهانی در جنگ های معاصر در کشورهای اسلامی و راهکارهای مقابله با آن
- نفس و جامعه: تاثیرات اجتماعی در اندیشه مذاهب اسلامی
- همدردی وهمدلی اسلامی وپرهیزازتنش بین برادران ایمانی
- اصالت احتیاط در حرمت نفس انسانی به مثابه یک قاعده فقهی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.