بررسی نقش میانجی قابلیت یادگیری سازمانی در رابطه بین سرمایه اجتماعی با دانش آفرینی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه توسعه­ آموزش جندی­ شاپور، دوره: 14، شماره: 0
  • کد COI اختصاصی: JR_EDJ-14-0_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 59
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوشین محمدی

دانشجوی دکتری مدیریت آموزشی،گروه علوم تربیتی، واحدکرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران

بهمن سعیدی پور

عضو هیات علمی، گروه علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

فرامرز ملکیان

عضو هیات علمی، گروه علوم تربیتی، واحدکرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران

سوسن لایی

عضو هیات علمی، گروه علوم تربیتی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران

چکیده

هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش میانجی قابلیت یادگیری سازمانی در رابطه بین سرمایه اجتماعی با دانش آفرینی  انجام گرفت. پژوهش حاضر از نظر هدف،  نوع کاربردی است و به روش همبستگی انجام شده است.روش کار: جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه مدیران، معاونین و کارکنان دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی استان کرمانشاه می باشد. تعداد نمونه ۳۴۳ نفر تعیین شده است. همچنین روش نمونه گیری به صورت تصادفی طبقه ای بود. برای گردآوری داده ها از ۳ پرسشنامه محقق ساخته سرمایه اجتماعی، پرسشنامه استاندارد یادگیری سازمانی و پرسشنامه استاندارد دانش آفرینی استفاده شد. داده ها با روش مدل سازی معادلات ساختاری با کمک نرم افزار SMART PLS۲  مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: نتایج مدل معادلات ساختاری نشان داد که سرمایه اجتماعی بر قابلیت یادگیری سازمانی (۷۰۶/۰ = β ۲۲/۵۷۲,= t) و قابلیت یادگیری سازمانی بر دانش آفرینی به میزان (۶۸۴/۰ = β ۱۴/۶۶۳,= t) تاثیر دارد.نتیجه گیری: نتایج نشان داد که قابلیت یادگیری سازمانی نقش میانجی در رابطه بین سرمایه اجتماعی با دانش آفرینی دارد. با توجه به این یافته ها می توان گفت توجه دانشگاه ها به سرمایه اجتماعی و تقویت قابلیت یادگیری سازمانی در میان کارکنان می تواند منجر به رشد دانش آفرینی در دانشگاه ها گردد.

کلیدواژه ها

سرمایه اجتماعی, قابلیت یادگیری سازمانی, دانش آفرینی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.