بررسی رابطه تخلف تجاوز به چپ با وقوع تصادفات (مورد مطالعه: محور کرج- چالوس)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات مدیریت ترافیک، دوره: 9، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_TMSJR-9-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 91
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمدالله رحمتی پور

دانشگاه علوم انتظامی امین

منصور حاجی حسینلو

دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی

سید همایون شریفی

دانشگاه علوم انتظامی امین

چکیده

محور کرج- چالوس از محورهای حساس و پر اهمیت کشور است که استان های البرز و تهران را به استان مازندران وصل می کند و از میدان امیرکبیر کرج تا کیلومتر ۷۰ تونل کندوان گسترده شده است. از مشکلات اصلی این محور، بروز تصادفات جرحی و فوتی و حجم سنگین ترافیک، به خصوص در ایام تعطیلات و پایان هفته است. با بررسی آمار تصادفات جرحی و فوتی در این محور، تصادفاتی که ناشی از تجاوز به چپ رخ داده، بیشترین فراوانی را داشته است. در این پژوهش، رابطه تخلف تجاوز به چپ خودروها، آسیب و اثرات حاصل از این تخلف، نقش شرایط رانندگان مقصر در تصادفات و راه کارهای مناسب در جهت غلبه بر این مشکل در این محور را مورد بررسی قرار گرفت. روش تحقیق، توصیفی تحلیلی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش شامل تمام تصادفات ناشی از تخلف تجاوز به چپ که در طول سال ۱۳۹۰ در محور کرج - چالوس حادث شده و همچنین پرسش نامه ۵۰ نفر از رانندگان وسایل نقلیه عمومی که به صورت مستمر در این محور تردد داشته اند می باشد، در این تحقیق، محور کرج به چالوس به ۷ بلوک ۱۰ کیلومتری تقسیم شد. با توجه به تحلیل داده های آماری بلوک های ۱، ۲ و ۵ به ترتیب حادثه خیزترین قسمت های این محور بودند. دلیل اصلی آن، وجود پیچ های خطرناک و تونل های مهم در این محدوده ها می باشد. نتایج نشان داد که رانندگان، نقش عدم جداسازی مسیرهای رفت و برگشت و کم عرض بودن معبر را در ارتکاب تخلف تجاوز به چپ و وقوع تصادفات ناشی از آن را زیاد تا خیلی زیاد توصیف کردند. در ضمن رانندگان، عامل انسانی را بیشترین عامل موثر در ارتکاب تخلف تجاوز به چپ و تصادفات ناشی از آن بیان داشته اند.

کلیدواژه ها

تصادف, برون شهری, تخلف تجاوز به چپ, طرح هندسی راه, عامل انسانی, عامل محیطی, محورکرج - چالوس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.