استفاده از مدل غیر خطی (شبکه عصبی مصنوعی) و مدل خطی (رگرسیون) ،جهتپیش بینی ارزش افزوده نقدی در بازارسرمایه ایران

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش منطقه ای پژوهش ها و راه کارهای نوین در حسابداری و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: NRSAM01_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1813
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسیم شمسی

کارشناس ارشد حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

الناز مشایخی نظام آبادی

کارشناس ارشد حسابداری ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

چکیده

هدف از انجام این پژوهش انتخاب روشی برای پیش بینی ارزش افزوده نقدی به عنوان یکی از معیارهای ارزیابی عملکرد است که می تواند به سرمایه گذاران جهت اخذ تصمیمات سرمایه گذاری کمک نماید.روش های مورداستفاده در این پژوهش شامل رگرسیون و شبکه عصبی مصنوعی می باشد.شبکه عصبی مورد استفاده در این پژوهش یک شبکه پرسپترون چند لایه است که با الگوریتم پس انتشارآموزش دیده است ونسبت های مالی بهعنوان ورودی آن قرار داده شده اند. جامعه مورد مطالعه، بازار سرمایه ایران در طی بازه زمانی 1384 تا 1389 می باشد.تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار هایMATLAB و SPSSانجام شده است. خطای مدل رگرسیون برابر است با0/5896و خطای مدل شبکه عصبی مصنوعی برابر است با 0/1404 باتوجه به نتایجپژوهش می توان عنوان کرد که شبکه عصبی مصنوعی دارای خطای کمتراست ودرنتیجه عملکرد بهتری در پیش بینی ارزش افزوده نقدی دارد.

کلیدواژه ها

ارزش افزوده نقدی، پیش بینی، رگرسیون ، شبکه عصبی مصنوعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.