تاثیر هورمون جیبرلین بر کیفیت خوشه انگور یاقوتی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: همایش ملی کشاورزی و سلامت
  • کد COI اختصاصی: JAGH02_076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 263
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصور فاضلی رستم پور

استادیار، بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی سیستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، زابل، ایران

چکیده

انگور یاقوتی مهم ترین محصول باغی منطقه سیستان است که بیش از ۹۰ درصد باغات انگور این منطقه را به خود اختصاص داده است. اما تراکم خوشه کیفیت و بازارپسندی آن را تحت تاثیر قرار داده است. با هدف بررسی اثر هورمون جیبرلین بر کیفیت خوشه انگور یاقوتی و افزایش کیفیت آن در منطقه سیستان آزمایشی با چهار سطح هورمون جیبرلین (صفر، ۱۰، ۲۰ و ۳۰ میلی گرم بر لیتر) ۱۰ روز قبل از باز شدن گل ها در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ انجام شد. نتایج نشان داد که اثر جیبرلین بر صفات مواد جامد محلول، اسیدیته، اسید قابل تیتراسیون و شاخص طعم میوه معنی دار بود. بیشترین میزان اسیدیته آب میوه (۴۸/۳) و اسید قابل تیتراسیون (۴۳/۰) در تیمار عدم کاربرد جیبرلین (شاهد) و بیشترین میزان مواد جامد محلول (۷/۲۲ درجه بریکس) و شاخص طعم میوه (۸۷/۶۴) در تیمار کاربرد ۳۰ میلی گرم بر لیتر جیبرلین مشاهده شد. میانگین صفات اسیدیته آب میوه، مواد جامد محلول، اسید قابل تیتراسیون و شاخص طعم میوه در سطح ۳۰ میلی گرم بر لیتر نسبت به شاهد به ترتیب ۶۳/۱۰-، ۳۷/۲۳، ۱۶/۰- و ۳۸/۵۲ بود. نتایج نشان داد که تیمار جیبرلین باعث کاهش میزان اسید در میوه انگور شده و از طرف دیگر با افزایش درصد مواد جامد محلول، موجب افزایش شاخص طعم میوه گردید. بطور کلی تیمار انگور با جیبرلین ۳۰ میلی گرم بر لیتر جهت افزایش شاخص های کیفی میوه انگور از جمله شاخص طعم میوه توصیه می گردد.

کلیدواژه ها

اسیدیته آب میوه، اسید قابل تیتراسیون، شاخص طعم میوه، مواد جامد محلول.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.