بررسی و مطالعه تطبیقی وثیقه های مدنی و تجاری در حقوق ایران و انگلستان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی علوم انسانی، علوم تربیتی، حقوق و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: HELSCONFE02_116
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 77
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جمیله جعفری

دانشیار گروه حقوق جزا و جرم شناسی,دانشگاه آزاد اسلامی واحد نی ریز

افسانه بیگی

دانش آموخته کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نی ریز,ایران

چکیده

برای تضمین تعهدات مالی، در بسیاری از نظام های حقوقی جهان مانند ایران و انگلیس، قراردادهای تصویب به رسمیت شناخته شده است. عهدنامه هایی که حق تقدم و پیگیری را برای طلبکار ایجاد می کند تا حق ماهوی نسبت به دارایی های متعهد ایجاد کند. در صنعت تجارت با توجه به سرعت و امنیت لازم می توان از احراز حقوق طلبکاران از طریق وثیقه مال مشهود و نامشهود استفاده زیادی کرد، در حالی که قانون تجارت ایران ضمانت نامه ای را پیش بینی نکرده است. بنابراین وکلا موضوع احراز هویت تجاری را با تایید مدنی به ویژه قرارداد رهنی تحلیل می کنند. با مقایسه ضمانت نامه در قانون تجارت با قانون مدنی در می یابیم که در عقد رهن، الزاماتی از قبیل وجوب عینیت و سند ضمانت و نیز وجود دین ثابت بر بدهکار، مشکلات و موانعی را در روش رهن ایجاد می کند. اعتبار سنجی اعتبار و اموال آتی که با توجه به شرایط و ضوابط و آثار متفاوتی که در قوانین خاص از جمله مصوبات بانکی برای ضمانت نامه های تجاری معرفی شده است، لازم است الحاق قانونی «قرارداد ضمانت» به عنوان نوع جدیدی از قراردادهای تضمینی شناخته شود. با وجود مشکلات ضمانت مدنی. با قبول نظریه مذکور، مفاد قراردادهای ظهرنویسی مدنی تا زمانی که با ارکان اساسی ضمانت های تجاری مورد قبول قوانین خصوصی مغایرت نداشته باشد، در موارد سکوت قابل اجرا است

کلیدواژه ها

ظهر نویسی، اموال، عقد رهن، حقوق ایران، تجارت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.