بهره گیری از فناوری های نوین به موازات راهکارهای بومی در راستای تحقق معماری همساز با اقلیم
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری- شهر: " از معماری زیست مبنا تا آرمانشهر"
- کد COI اختصاصی: CBEAUI07_036
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 194
نویسندگان
گروه معماری ، واحد بروجرد، دانشگاه آزاد اسلامی ، بروجرد، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری ، واحد بروجرد، دانشگاه آزاد اسلامی ، بروجرد، ایران
چکیده
در دو دهه گذشته بر اثر مصرف بی رویه انرژی های تجدید ناپذیر و آسیب های زیست محیطی ، وضعیت انرژی جهان در مرحله بحرانی قرار دارد. افزایش روز افزون مصرف انرژی و آلودگی پسماند های صنعتی از یک سو و کاسته شدن منابع انرژی از سویی دیگر، پژوهشگران و سیاست گذاران کشورهای توسعه یافته را به ایجاد دگرگونی در شیوه برنامه ریزی توسعه پایدار و مدیریت صحیح در کره زمین تشویق کرده است . معماری زیست مبنا رشته ای است که بر طراحی و ساخت بناها و سازههایی متمرکز است که پایدار، کم مصرف و الهام گرفته از اصول و فرآیندهای طبیعی باشند. این معماری به عنوان معماری بیوفیلیک یا معماری ارگانیک هم شناخته می شود و رویکردی برای طراحی است که عناصر و اصول طبیعی را با محیط ساخته شده ادغام می کند. در کشور ما رشد مصرف سالانه انواع انرژی باعث گردیده مدیریت مصرف انرژی و بالا بردن بهره وری انرژی به عنوان یک ضرورت ملی مطرح گردد. در این راستا اجزای ساختمان هر کدام به نوعی با تاثیرگذاری خود می توانند خودکفایی بنا را تامین کنند. معماری گذشته کشور ما سرشار است از نمونه هایی موفق که همساز و هماهنگ با اقلیمهای مختلف ساخته شده و سالها پابرجا مانده اند. بناهایی از دورترین شهرها و روستاهای کوهستانی غرب گرفته تا باغشهرها و روستاهای آباد شکل گرفته در دل کویر، دلیلی بر صحت این ادعا هستند. لذا توجه به ویژگی های اقلیمی و استفاده از مصالح بومی در فعالیت های معماری در هر منطقه یکی از اساسی ترین راهکارهای کنترل مصرف صحیح انرژی می باشد و استفاده از الگوهای مطرح در معماری همساز با اقلیم ، در طراحی و ساخت ابنیه پایدار در شهرها، می تواند راهگشا باشد. هدف اصلی این مقاله با بهره گیری از منابع کتابخانه ای و روش توصیفی -تحلیلی تاکید بر طراحی معماری همساز با اقلیم و استفاده از فناوری های جدید به موازات آن به عنوان راهکاری جهت نیل به توسعه پایدار در ایران است .کلیدواژه ها
معماری بومی، فناوریهای نوین، همساز با اقلیم، معماری ایرانمقالات مرتبط جدید
- دیدگا ه شیخ ایروانی و محقق اصفهانی درباره مسقطات خیارغبن
- پیش بینی بیشترین تغییرشکل عرضی ورق مدور تحت بارگذاری انفجاری
- یادگیری بازنمایی تصاویر با استفاده از تبدیل سفیدکردن به صورت خودنظارت
- بررسی منابع میکروپلاستیک، مسیرهای حمل و نقل و همبستگی با سایر عوامل استرس زای رسوب
- دانش مدلسازی و الگوهای تجمع میکرو و ماکرو پلاستیک دردریا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.