اثر بخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (اکت) بر بهبود علائم خلقی افسردگی زنان بدسرپرست

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه آموزش مدارس در هزاره سوم، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JSETM-1-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 79
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آتوسا قهرمان

کارشناسی ارشد ،دانشگاه آزاداسلامی واحد تهران غرب ، تهران ، ایران

وحید بنیسی

دکتری تخصصی مدیریت آموزشی ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) ،اصفهان،ایران

پریناز بنیسی

دانشیار مدیریت آموزشی ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب،تهران،ایران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر بخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر بهبود علائم خلقی افسردگی زنان بدسرپرست در سال ۱۴۰۲ صورت گرفته است. طرح این پژوهش نیمه آزمایشی و از نوع پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل زنان بدسرپرست ۲۰ تا ۳۰ ساله خیریه ای در شهر تهران است که دارای اختلال افسردگی هستند. حجم نمونه در این پژوهش۳۰ نفر است. نمونه گیری با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس صورت گرفته است که بطور تصادفی به دو گروه آزمایش و گروه کنترل تقسیم شده اند (هر گروه ۱۵ نفر). ابزارهای پژوهشی شامل پرسشنامه افسردگی بک و پرسشنامه ارزش گزینی است و متغیرهای مورد نظر عزت نفس پایین، ناامیدی و دشواری در تصمیم گیری می باشد. مداخله شامل ۸ جلسه چهل و پنج دقیقه ای درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد به گروه آزمایش است. به منظور بررسی نرمال بودن داده های پیش آزمون و پس آزمون، از آزمون شاپیرو ویلک و آزمون لوین استفاده شده است. جهت تحلیل یافته های این پژوهش از تحلیل کوواریانس (آنکووا) با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس ویرایش ۲۲.۰ استفاده شده است. تحلیل یافته ها بیانگر این نکته است گروه آزمایش پس از دریافت مداخله درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، تفاوت معنی داری نسبت به گروه کنترل در متغیرهای مورد بررسی نشان می دهد. بنابراین می توان نتیجه گرفت درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد یک مداخله اثرگذار در کاهش علائم خلقی افسرگی در زنان بدسرپرست می باشد.

کلیدواژه ها

زنان بدسرپرست, درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد, علائم خلقی افسردگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.