حقوق ارتباطات و تعامل آن با دین

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی پژوهش در حقوق، علوم قضایی، فقه و علوم اسلامی
  • کد COI اختصاصی: LAWCONFN01_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 89
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید محمدعلی پوربخش

سرتیپ دوم بازنشسته از سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و کارشناس پژوهشی دانشکده حقوق دانشگاه امام صادق(ع)، ایران، تهران

چکیده

حقوق ارتباطات شاخه ای جدیدی از علم حقوق است که با توجه به نوپا بودن، در حال طی کردن مراحل تکاملی خود است. حقوق ارتباطات، مجموعه مقررات و قوانینی است که بر رسانه ها و افراد وابسته به آن حکومت می کند. از آنجا که رسانه ها نقش مهمی در تحول آفرینی جوامع درحال توسعه دارد، این رشته از حقوق قابل توجه مدیران فرهنگی و قانونگذاران قرار گرفته است. دین مبنای تنظیم روابط اجتماعی، با قواعد و موازین کلی خود، راه تعامل با هر پدیده نوظهور، از جمله رسانه ها را نشان می دهد. دین، خود از جنس پیام است و کاملا با رسانه ها تعامل داشته و دارد. رسانه ها نیز مانند بلندگویی، صدای دین را به دیگران می رساند و موجب گسترش آن می گردند. در این مقاله به روش کتابخانه ای با مروری بر کتاب ها و مقالات مرتبط، سعی شده مواردی مانند: حقوق رسانه، دین و رسانه، نگاه دین به رسانه، تعامل رسانه با دین و فعالیت آزاد مطبوعات در چهارچوب قانون اساسی مورد بحث و تجزیه و تحلیل قرار گیردد. و در نتیجه در مورد تعامل دین و رسانه باید گفت؛ به رغم همه واقعیت های اجتماعی و محدودیت های تاریخی، رهبران دینی از دیر باز نگاهی روشن به ارتباطات جمعی و کارکرد رسانه ها داشته اند. ارتباط دوسویه دین و رسانه، قدمتی دیرینه دارند. در این تعامل، گاه رسانه های جمعی، در میان مردم با پرداختن به متون و آموزه های دینی مشروعیت یافته اند و گاه دین برای اشاعه و تبلیغ خود، از امکانات ویژه وسایل ارتباط جمعی، بهره برده است.

کلیدواژه ها

حقوق رسانه ها، ارتباطات، ارتباط جمعی، عصر رسانه، تعامل دین و رسانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.