معیار های مکانی استقرار نیروگاه بادی در خشکی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی بدون نفت، چگونه؟
  • کد COI اختصاصی: NOOILCONF01_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 93
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد برهانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران

افشین دانه کار

گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران

مظاهر معین الدینی

گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران

چکیده

سوخت های تجدیدناپذیر به دلیل انتشار منابع عظیم گازهای گلخانه ایی و میزان آسیبی که به حیات و زندگی انسانها در طول چند دهه اخیر وارد کرده است، بشر را بر آن داشته که به دنبال منابع تجدید پذیر برود، و از آسیبی های احتمالی مصرف سوخت های فسیلی در آینده در امان باشد و بتواند منابع تامین کننده پایدارشناسایی و مورد بهره برداری قراردهد. بر همین اساس در این پژوهش معیارهای مورد استفاده برای جانمایی مزارع بادی در تحقیقات داخلی و خارجی مورد بررسی قرار گرفت، و مجموع شاخص ها و معیارها ازمنابع مختلف علمی استخراج و به اختصار معرفی شد. دامنه شایستگی معیارها باتوجه به منابع مختلف مورد بررسی قرار گرفته است که شامل متوسط سرعت باد، درصد وقوع باد، چگالی توان باد، فشار هوا، دمای هوا، فاصله از منابع آبی، نوع سنگ، ارتفاع زمین، شیب زمین، فاصله از گسل ها، فاصله ازکانون های لغزشی، فاصله از منابع آبی، فاصله از پوشش گیاهی، کاربری اراضی، فاصله از سکونتگاه های شهری و روستایی، فاصله ازشبکه دسترسی، فاصله از شبکه نیرو، فاصله از شبکه مخابرات و ارتباطات، فاصله از معادن، فاصله از زیستگاه ها و مناطق تحت حفاظت، فاصله از آثار تاریخی، فاصله از مناطق گردشگری، فاصله از اماکن نظامی، میزان هزینه های توسعه، فاکتوهای سیاسی، میزان پذیرش اجتماعی، میزان تاثیر بر بهداشت عمومی جامعه و میزان تاثیر بر اقتصاد منطقه است.

کلیدواژه ها

انرژی تجدیدپذیر، متوسط سرعت باد، شاخص، چگالی توان باد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.