نقش AR و هوش مصنوعی در پیشرفت علم پزشکی: بررسی کاربردها، آموزش پزشکی و سلامت یکپارچه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نخستین همایش سالانه پژوهش های نفت، گاز، پتروشیمی و فولاد ایران
  • کد COI اختصاصی: IOGPST01_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 128
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا محمودی فرد

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی (و مدرس دانشگاه ها)، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران

علی ملکی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی برق مخابرات، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران،

چکیده

امروزه کاربردهای مختلف فناوری هوش مصنوعی مراقبت های بهداشتی را نیز به نوعی متحول نموده است. این تحقیق بر اساس مروری بر ادبیات کلی چند مقاله و مطالعات مختلف در این زمینه می باشد، که به نوعی نقش هوش مصنوعی در انواع مراقبت های بهداشتی را نشان می دهد و بر انواع جنبه های حساس زیر نیز متمرکز می باشد: الف) تصویربرداری پزشکی و تشخیص، ب) مراقبت از بیمار با روش های مجازی، ج) تحقیقات مختلف طبی و کشف برخی داروها، د) مشارکت و انطباق با بیمار و ه) توان بخشی و سایر کاربردهای اداری. تاثیر هوش مصنوعی در تشخیص شرایط بالینی در خدمات تصویربرداری پزشکی و تشخیصی، کنترل شیوع بیماری ویروس کوید ۱۹ با تشخیص زودهنگام، ارائه مراقبت مجازی از بیمار به کمک استفاده نمودن از انواع ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی، مدیریت سوابق سلامت الکترونیکی، تقویت بیمار مشاهده گردیده است. یکی از اهداف این تحقیق، مطالعه کیفی با بررسی مزایا و چالش های فناوری متاورس بر آموزش و یادگیری دروس مختلف آن است که بررسی می نماید. نتایج حاصل از مطالعه و بررسی مقالات نوشته شده در دهه اخیر، پتانسیل قابل توجه Metaverse را به منظور یادگیری شخصی و انطباقی به لطف انواع قابلیت های غوطه ور و تعاملی آن برجسته می نماید. تجزیه و تحلیل ادبیات موجود، نشان می دهد که متاورس می تواند تجربیات یادگیری جذابی را ایجاد کند که در آن دانش آموزان و دانشجویان علاقه مند به یادگیری دروس و مطالب مختلف پزشکی می توانند محیط های مجازی مناسب را کشف کنند و در درون آن ها تعاملات نوآورانه ای داشته باشند.

کلیدواژه ها

متاورس، هوش مصنوعی، AI، کنترل شیوع بیماری، پزشکی، فناوری، سوابق سلامت الکترونیک، AR

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.