توسعه مدل شبه استاتیک از یاتاقان های مغناطیسی الکترودینامیکی به منظور شناور شدن روتور تک فاز

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نخستین همایش سالانه پژوهش های نفت، گاز، پتروشیمی و فولاد ایران
  • کد COI اختصاصی: IOGPST01_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 94
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا محمودی فرد

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی (و مدرس دانشگاه ها)، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران

علی ملکی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی برق مخابرات، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران،

چکیده

سیستم تعلیق الکترودینامیکی از نیروهای دافعه ناشی از جریان های گردابی برای ایجاد سفتی مثبت به وسیله ابزارهای غیرفعال، بدون نقض معیار پایداری Earnshaw استفاده می کند. سیستم هایی که از این اصل برای معلق کردن درجات آزادی شعاعی و یا محوری روتور استفاده می کنند، یاتاقان های الکترودینامیکی نامیده می شوند. از آنجایی که جریان های گردابی را می توان با استفاده از آهن رباهای الکتریکی عرضه شده با جریان متناوب یا با حرکت نسبی بین یک رسانا و یک میدان مغناطیسی ثابت القا کرد، تحقیقات روی EDB پیکربندی های مختلفی را ایجاد کرده است. مقاله حاضر، ادبیات مربوط به یاتاقان های مغناطیسی غیرفعال الکترودینامیکی را بررسی می کند تا تکامل این فناوری را به سمت شناور شدن روتور کاملا غیرفعال، پایدار و مقایسه عملکرد EDBها با سایر فناوری های رایج یاتاقان مغناطیسی مورد بررسی قرار دهد. فن آوری های EDB شعاعی و محوری در تلاش برای ایجاد ارتباط سازمان یافته بین کارها و بحث در مورد برخی مسائل حیاتی که هنوز استفاده از EDBها در کاربردهای صنعتی را ممنوع می کند، بررسی می شوند. در این مقاله، یک یاتاقان مغناطیسی غیرفعال مخروطی تو در تو ارائه شده است؛ یاتاقان از یک روتور مخروطی تو در تو در داخل یک استاتور مخروطی تشکیل شده است، یعنی دو حلقه کج هم محور از آهنرباهای دائمی، هر دو با مقطع مستطیلی. با تغییر زاویه مخروط یا شیب روتور و استاتور، شعاع روتور را تعیین کرده و بیشترین نیرو برای سه حالت مغناطیسی مختلف فراهم گردیده است؛ برای این شعاع روتور بهینه، نشان داده می شود که یاتاقان با بیشترین حجم نیروی نرمال شده نیز بالاترین سفتی را دارد و علاوه بر این اغلب همچنین بیشترین سختی متغیر با جابجایی محوری را دارد؛ در نهایت، نشان داده شده است که یاتاقان های مخروطی با زاویه شیب ۶۰ درجه دارای سختی تقریبا ثابت و نیروی خطی متغیر با جابجایی محوری هستند که آن را به عنوان یک یاتاقان ایده آل می نماید.

کلیدواژه ها

شناور غیرفعال، یاتاقان های مغناطیسی، مدل شبه استاتیک، سیستم تعلیق، آهن ربای الکتریکی، یاتاقان الکترودینامیک، روتور دینامیک، EDB

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.