بررسی مفهوم چالشهای اجرای قانون دیجیتال بین المللی در عصر فناوری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مدیریت رسانه و علوم ارتباطات
  • کد COI اختصاصی: MEDIACS02_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 59
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا محمودی فرد

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی ( و مدرس دانشگاه ها)، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران،

علی ملکی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی برق مخابرات، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران،

چکیده

عصر دیجیتال طبق شیوه ی امروزی، به تغییرات مفهومی در حقوق بشر و محتوا، درک، اجرا و حمایت از آنها منجر گردیده است. بحث درباره ی گسترش دامنه هم مخاطبان و هم موضوعات حقوق بشر، یک پیامد و در عین حال بستری به منظور تغییر میباشد. چالشهای جدید برای حقوق مرتبط با توسعه فناوری، نفوذ روزافزون شرکتها و سازمانها، استفاده روزافزون از راه حلهای مبتنی بر هوش مصنوعی، و عادت به تکیه بر چنین راه حلهایی، نیاز به بازنگری اساسی در جنبه هایی از قبیل محتوا را در پی داشته است. انواع حقوق فردی و فهرست آنها، تعریف نسل چهارم حقوق به عنوان اطلاعات زیستی و روشن شدن مفهوم حقوق دیجیتال میباشد . فرآیند دیجیتالی شدن، که در یک مفهوم بسیار گسترده نشاندهنده ی تغییرات حقوقی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی ناشی از استفاده نمودن از ابزارها و فناوریهای دیجیتال میباشد، حوزه خصوصی و عمومی را پوشش میدهد و درک و تحقیق ما از حقوق بشر را در یک کشور خاص احیا مینماید. تحلیل های انجام شده در مقالات اخیر و چکیده های آنها در این مقاله، بر تجدید سبب ایجاد نوعی تجدیدنظر در مبانی انسان شناختی آنها در این تحقیق میگردد؛ علاوه بر این، استفاده روزافزون از فناوریهای دیجیتال توسط دولتها و شرکتها، سوالات متعددی را دربارهی مقررات این فناوریها، علی الخصوص درباره ی حقوق و حمایتهای قانونی که شهروندان از آن برخوردار می-باشند، ایجاد مینماید . تمرکز این تحقیق بیشتر بر روی کاربرد و اصلاح ذاتی حقوق (بنیادی) میباشد؛ با همه ی این اوصاف، بحث و تحقیق حقوقی در این زمینه فاقد بحث گستردهتری میباشد که شهروندان باید در دوره ی دیجیتال از حقوق بیشتری برخوردار باشند؛ در این بین ممکن است گاهی اوقات مفاهیم جدیدی مانند "حق فراموش شدن" ظاهر شوند. این تحقیق به پاسخدادن به این سوال می-پردازد که اگر بخواهیم آنها را همین الان از ابتدا پیشنویس کنیم، بهجای اینکه به مجموعهای از حقوق اساسی موجود گره بخوریم، کدام حقوق جدید و اضافی را میتوان در عصر دیجیتال تصور نمود.

کلیدواژه ها

قوانین دیجیتال، محیط دیجیتالی پاک، حقوق دیجیتال، فناوریهای دیجیتال، فناوری، عصر دیجیتال، حقوق

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.