بررسی رابطهی بین نسبت ارتفاع پنجره و میزان نور دریافتی در اقلیم گرم و خشک (نمونه موردی: شهر کرمان)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: UMCONF09_184
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 102
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه طاهرنژادجورم

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری، موسسه آموزش عالی بعثت، کرمان، ایران

منصور نیک پور

گروه معماری، واحد بم، دانشگاه آزاد اسلامی، بم، ایران

چکیده

بازشوها خصوصا پنجره به مثابهی تامین کنندگان نور و گاها آسایش حرارتی، اساسا در معماری نقش قابل توجه ای را ایفا می کند.در کشور درحال توسعه همانند ایران دقت کردن به عنصری همچون پنجره نه تنها می تواند برتسریع و تصحیح ادامه مسیر در اصولمعماری پایدار بگذارد بلکه می تواند ازلحاظ اقتصادی و کاهش مصرف سوخت های فسیلی و الکتریکی و کاهش آلودگی هایزیست محیطی نیز تاثیر پررنگی داشته باشد. تحقیقات اخیر در مورد پنجره ها و ارتفاع ساختمان در جهات مختلف عمودی و افقیو جامع نشان میدهد که طراحی مناسب ارتفاع ساختمان تاثیر چشمگیری در کاهش مصرف انرژی، کاهش آلودگی هایزیست محیطی و همچنین حفظ منابع طبیعی دارد، اما تاثیر انواع پنجره های عمودی، افقی و جامع، بر میزان برگ خرید نور روز وبار سرمایشی موردنیاز ساختمانها به ویژه شهر کرمان به طور دقیق مشخص نشده است. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر رابطه یبین نسبت ارتفاع ساختمان و میزان نور دریافتی از پنجره بر میزان فاکتور نور روز و بار سرمایشی است تا با فراهم آوردن نورموردنیاز در جهت پایداری ساختمان گامی برداشته شود، هم در ایجاد سلامت فیزیکی و روانی آنها و هم در راستای رعایت کردناصول و مفاهیم پایداری و بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان مسکونی. ازاین رو با استفاده از نرم افزار شبیه سازی اکوتکت ومقایسه ی ابعاد، تعداد و ارتفاع در ساختمان ها سعی گردید تا میزان نور موردنیاز پنجره ها به دست آید و سپس با افزودن واسطه هاینوری و سایبان به نمونه ها، تاثیرات آنها بر کیفیت نور واردشده به ساختمان اندازه گیری گردید.

کلیدواژه ها

نور روز، تعداد، پنجره، اکو تکت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.