تامین آسایش اقلیمی برای خانه های بومی اقلیم سرد وکوهستانی از طریق به عمق نشستن در دل زمین در راستای معماری پایدار

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: UMCONF09_072
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 74
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرمحمد پیشگاه زاده

دانشجوی کارشناسی پیوسته، دانشگاه آزاداسلامی، واحد تهران شرق، گروه معماری

لیلا پوراحمد

مدرس، دانشگاه آزاداسلامی، واحد تهرانشرق، گروه معماری

چکیده

در پهنه جغرافیایی کشورمان شاهد تنوع وسیع اقلیمی هستیم، به همین جهت هر اقلیمی روشها و راهکارهای گوناگونی را برایدستیابی به تامین آسایش میطلبد. معماران در گذشته با ابداع روشهای مناسب و مطابق با اقلیم هر منطقه موفق به ایجاد شرایطیمناسب برای زیستن ساکنان شدند، که به این شیوه نام معماری بومی نهاده شد و در گذر زمان صاحبنظران متعددی اسامی دیگریرا برای آن انتخاب و پیشنهاد دادند از قبیل معماری مردمی، خود جوش و غیره. قرار گرفتن بخشی از سکونتگاه ها در عمق زمین باهدف تامین سرمایش و گرمایش صورت گرفته، که به طور مستمر بر پایه تعامل با طبیعت اطراف به تکامل رسیده است. قرار گرفتنبنا در دل زمین روشی مناسب برای استفاده از زمین قلمداد می شود، زمینی که منبع انرژی نامحدود و پاک محسوب میشود، که دراعماق مشخص دارای ثبات حرارتی است. در ادامه به ویژگی های چنین بناهایی و همچنین مزایا و معایب آن پرداخته می شود.

کلیدواژه ها

معماری پایدار، اقلیم سرد، طراحی اقلیمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.