بررسی کاربرد های هوش مصنوعی در معماری و تاثیرات آن بر مصرف انرژی ساختمان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: UMCONF09_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 192
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سبحان محمدی

دانشجوی کارشناسی معماری دانشکده فنی و حرفه ای صومعه سرا

امیر آخرتی

دانشجوی کارشناسی معماری دانشکده فنی و حرفه ای صومعه سرا

جواد فکری

دانشجوی کارشناسی معماری دانشکده فنی و حرفه ای صومعه سرا

چکیده

با پیشرفت روز افزون تکنولوژی و تلاش برای کیفیت و بهبود زندگی انسان، با نو آوری های جدیدی در عرصه تکنولوژی مواجههستیم. برنامه های کاربردی در حال حاضر شروع به تغییر روش های کسب و کار در رشته های مختلف کرده اند. پس از دهه ها تکاملو پیشرفت امروزه روند استفاده و توسعه هوش مصنوعی (AI) در عصر تکنولوژی رو به افزایش است و در تمامی حوزه ها درحال تعمیمپیدا کردن است و پدیده ای است که در حال حاضر بر هر جنبه ای از زندگی تاثیر می گذارد. معماری یکی از رشته هایی است که بهشدت تحت تاثیر تحولات فناوری های AI است. با به کار گیری این تکنولوژی در معماری روند طراحی معماری و همچنین در تعمیر ونگهداری ساختمان و کاهش هزینه ها در طولانی مدت روی پروژه اثر گذاشته و همچنین به سرعت انجام پروژه کمک بسیاری می کندزیرا همه داده های ورودی به آن در زمان کمی تجزیه و تحلیل می شود و سپس راه های مختلف طراحی و مدیریت پروژه برای معمارقابل دسترسی می باشد. همه ی این مزایا حتی می تواند در ساختمان باعث صرفه جویی در مصرف انرژی و در نهایت به حفظ محیطزیست منجر شود . در این مقاله ابتدا به شناخت مفهوم هوش و کاربرد های هوش مصنوعی در معماری پرداخته می شود و در ادامه بهروش های بکار گیری از آن در هوشمند سازی ساختمان مورد بررسی قرار خواهد گرفت که با توجه به مدیریت تکنولوژی منجر به صرفهجویی انرژی شده و امنیت و رفاه اجتماعی ساکنان را به ارمغان می آورد.

کلیدواژه ها

هوش مصنوعی، معماری، ساختمان هوشمند، انرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.