بررسی چگونگی استفاده از مصالح هوشمند درجهت کاهش مصرف انرژی در ساختمان های پایدار بهروش نوین

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی یافته های پژوهشی در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: CIVILISC04_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 65
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پویا غنی زاده انگنه

کارشناس مهندسی معماری،دانشگاه آزاد اسلامی تبریز،ایران

فاطمه آغاز

کارشناس مهندسی معماری،دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه،ایران

چکیده

با توسعه در زمینه مصالح ، فرآورده های نوین و روش های ساخت، حرکت به سوی ساختمان هایی با کارایی بالاتر وصرفه اقتصادی بهتر ضروری به نظر می رسد. در حال حاضر در آستانه نسلی از ساختمان ها هستیم که کامال رفتار اکولوژیکدارند و قادرند با بهره گیری هوشمند از مصالح سازگار و عملکرد مناسب در برابر تغییرات مستقیم و غیر مستقیم پیرامونخود واکنش نشان دهند تا خود را با شرایط مناسب وفق دهند. از دستاورد های فن آوری مصالح هوشمند می توان به کاربردآن در تولید، انتقال و مصرف و ذخیره انرژی با کارایی باال اشاره کرد. هدف این مقاله بررسی مصالح هوشمند در جهت کاهشمصرف انرژی، هوشمند سازی ساختمان ها و معماری پایدار می باشد. روش تحقیق به صورت توصیفی _ تحلیلی و گردآوریاطالعات به صورت مطالعه اسناد معتبر کتاب خانه ای صورت گرفته است. از دستاورد های این پژوهش می توان به اثراتاقتصادی و زیست محیطی مصالح هوشمند و تاثیرات آن بر معماری پایدار اشاره کرد. در آخر می توان نتیجه گرفت کهمفاهیم پایدار و اهداف توسعه پایدار در جهت کاهش اتالف انرژی و آلودگی محیط زیست در معماری اجتناب ناپذیر می باشدو با توجه به اثرات اقتصادی و زیست محیطی مصرف باالی انرژی در بخش ساختمان طراحی و توسعه پایدار در معماری امریضروری به نظر می رسد و از روش های مهم صرفه جویی انرژی در صنعت ساختمان طراحی ساختمان هوشمند و استفادهاز تکنیک و مصالح خاص می باشد

کلیدواژه ها

توسعه پایدار، مصالح هوشمند، هوشمند سازی، معماری پایدار، کاهش انرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.