رابطه بدرفتاری های دوران کودکی و سلامت روان با میانجی اجتناب تجربه ای در دانشجویان دختر
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: مجله دستاوردهای روانشناختی، دوره: 29، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_PSYC-29-1_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 267
نویسندگان
استادیار گروه روانشناسی، دانشکده ادبیات، دانشگاه سلمان فارسی کازرون، کازرون، ایران
گروه روانشناسی، دانشگاه سلمان فارسی کازرون
گروه روانشناسی، دانشگاه سلمان فارسی کازرون
استاد روانشناسی، دانشگاه شیراز
چکیده
پژوهش حاضر، با هدف تعیین رابطه بدرفتاری های دوران کودکی و سلامت روان به واسطه نقش میانجی اجتناب تجربه ای در دانشجویان دختر انجام شد. روش پژوهش، توصیفی- همبستگی و از نوع مدل یابی معادلات ساختاری بود. جامعه ی آماری شامل کلیه دانشجویان دختر مقطع کارشناسی دانشگاه رازی کرمانشاه در سال تحصیلی ۹۹-۱۳۹۸ بودند که از بین آنها ۳۶۶ دانشجو با روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای به عنوان گروه نمونه انتخاب شدند و مقیاس خودگزارشی کودک آزاری (CASRS)، مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس (DASS-۲۱) و پذیرش و عمل-نسخه دوم (AAQ-II) را تکمیل نمودند. داده ها با استفاده از همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر از طریق نسخه ۲۶ نرم افزار های SPSS و AMOS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشانگر معناداری نقش میانجی اجتناب تجربه ای برای ارتباط بدرفتاری دوران کودکی با افسردگی (۲۲/۰ :β)، اضطراب (۱۲/۰ :β) و استرس (۱۷/۰ :β) بود. مطابق با نتایج پژوهش حاضر، بدرفتاری های دوران کودکی زمینه ساز استفاده از راهبرد اجتناب تجربه ای است که همین امر منجر به افزایش میزان افسردگی، اضطراب و استرس در قربانیان بدرفتاری دوران کودکی می شود.کلیدواژه ها
اجتناب تجربه ای, استرس, اضطراب, افسردگی, بدرفتاری های دوران کودکیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.