بررسی کیفیت آب دریاچه سد مخزنی اکباتان شهرستان همدان با بهره گیری از شاخص کیفی NSFWQI

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، دوره: 5، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_NKUMS-5-1_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 67
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد رضا سمرقندی

دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران

کیوان ویسی

دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران

احسان ابویی مهریزی

دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران

پیمان کاسب

دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

عرفان دانایی

گروه بررسی آلودگیهای زیست محیطی شرکت مهندسی مشاور مهاب قدس، تهران، ایران

چکیده

چکیده زمینه و هدف: دریاچه ها و مخازن همواره به عنوان منابع مهم تامین آب آشامیدنی و کشاورزی مورد توجه جوامع انسانی قرار گرفته اند، در این خصوص به منظور استفاده بهینه از این منابع آبی نیازمند روشهای مناسبی جهت پایش و تعیین کیفیت این منابع آبی می باشیم. باتوجه به اهمیت دریاچه سد مخزنی اکباتان که بخش مهمی از آب آشامیدنی شهرستان همدان را تامین می نماید ارزیابی کیفی این دریاچه ضروری می باشد. مواد و روش کار: مطالعه حاضر پژوهشی توصیفی مقطعی می باشد، که با نمونه برداری در طول ۱۲ ماه سال ۱۳۸۹ از ۷ ایستگاه انجام گرفت و پارامترهای کیفی اندازه گیری شده شامل: ,pH DO ,BOD ,TS نیترات، فسفات، دما، کدورت و کلیفرمهای مدفوعی بوده است. داده ها با استفاده از شاخص کیفیت آب NSFWQI تجزیه و تحلیل گردید. یافته ها: براساس شاخص NSFWQI دربین ایستگاههای مورد مطالعه در طی یک سال بهترین کیفیت مربوط به ایستگاه شماره ۱ با امتیاز (۲۴/۶۵، کیفیت متوسط) و بدترین کیفیت مربوط به ایستگاه شماره ۶ با امتیاز (۰۲/۵۳، کیفیت متوسط) می باشد. بر اساس ماه بهترین کیفیت مربوط به ماه بهمن با امتیاز (۵۲/۶۷کیفیت متوسط) و بدترین کیفیت مربوط به مرداد ماه با امتیاز (۷۶/۵۲) می باشد. نتیجه گیری: آب موجود در دریاچه در ماه های سرد سال کیفیت مناسبتری نسبت به ماه های گرم سال داشت. از نظر مصرف شرب، آب ایستگاههای شماره ۱و ۲ نسبت به سایر ایستگاه ها مناسب تر بوده و با انجام تصفیه متداول می تواند به مصرف شرب برسد.

کلیدواژه ها

Key words: Ekbatan Reservoir, Water Quality, NSFWQI Index, واژه های کلیدی: سد مخزنی اکباتان, کیفیت آب, شاخص NSFWQI

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.