حمایت اجتماعی سالمندان: مقایسه سرای سالمندی و خانواده

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، دوره: 5، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_NKUMS-5-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 47
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید راشدی

مرکز تحقیقات مسائل اجتماعی روانی سالمندان، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران

محمد رضایی

دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان، همدان، ایران

مسعود غریب

مرکز تحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران

سید حمید نبوی

مرکز تحقیقات اعتیاد و علوم رفتاری، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی خراسان شمالی، بجنورد، ایران

چکیده

چکیده زمینه و هدف: حمایت اجتماعی به میزان ادراک فرد از محبت و حمایت خانواده، دوستان و اطرافیان اطلاق می شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی مقایسه ای حمایت اجتماعی در سالمندان سرای سالمندی و مقیم خانواده شهر همدان انجام شده است. مواد و روش کار: این پژوهش از نوع توصیفی- تحلیلی بوده و به شیوه ی مقطعی انجام پذیرفته است. جامعه پژوهش را ۱۷۷ نفر از سالمندان سرای سالمندی شهر همدان تشکیل می دادند، که با یک نمونه مشابه آماری سالمندان خانواده که از لحاظ جنسیت با آنان همتا شده بودند، مقایسه شدند. در این مطالعه برای گردآوری داده ها علاوه بر پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک از پرسشنامه حمایت اجتماعی وکس شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها نیز نرم افزار SPSS ۱۶ مورد استفاده قرار گرفت. یافته ها: ۳۵۴ نفر در مطالعه شرکت کردند که ۱۶۰ نفر (۲/۴۵ درصد) از آنان مرد بودند. یافته های پژوهش نشان داد میانگین حمایت اجتماعی در سالمندان ساکن سرای سالمندی و سالمندان مقیم خانواده شهر همدان دارای اختلاف معناداری می باشد (۰۰۱/۰ > P). نتیجه گیری: با توجه به نتایج مطالعه و نظر به اهمیت عوامل اجتماعی تعیین کننده سلامت مانند حمایت اجتماعی، ضروریست با تدوین، برنامه ریزی و ارائه خط مشی مناسب، بستر لازم برای ارتقای کیفیت زندگی سالمندان ساکن در آسایشگاه ها فراهم شود.

کلیدواژه ها

Key words: Elderly, Social support, Nursing home, کلید واژه ها: سالمندان, حمایت اجتماعی, سرای سالمندی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.