تبیین ابعاد فرهنگ سازمانی و رابطه آن با توانمندسازی روانشناختی کارکنان ستادی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، دوره: 10، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_NKUMS-10-3_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 79
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود کاوه

PhD Student of Public Management, Kerman Branch, Islamic Azad University, Kerman, Iran

سنجر سلاجقه

Assistant Professor, Department of Public Management, Kerman Branch, Islamic Azad University, Kerman, Iran

ایوب شیخی

Assistant Professor, Department of Statistics and Mathematics, Shahid Bahonar University, Kerman, Iran

چکیده

مقدمه: فرهنگ سازمانی یکی از مقوله های مهم در مدیریت رفتار سازمانی می باشد و بسیاری از صاحب نظران، فرهنگ سازمانی را اساس شکل گیری توانمندسازی می دانند پژوهش حاضر با هدف ارائه مدل مفهومی جهت تبیین ابعاد فرهنگ سازمانی و بررسی رابطه آن با توانمندسازی روانشناختی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شده است.  روش کار: تحقیق حاضر یک کاربردی- توصیفی (همبستگی) و از لحاظ روش، یک تحقیق آمیخته می باشد و ابتدا با روش دلفی مولفه ها شناسایی و مدل طراحی شده است و با استفاده از پرسشنامه طراحی شده که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفته است ارتباط بین متغیرها بررسی شده است. جامعه مورد بررسی کارکنان ستادی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مهرماه ۱۳۹۶ بوده است (۱۷۵۱ = N) و حجم نمونه ای به حجم ۱۷۸ مورد بررسی قرار گرفت. در این تحقیق با استفاده از نرم افزار آماری AMOS۲۴.۰ داده ها در سطح معنی داری ۵ درصد مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: بر اساس شاخص های سنجش اعتبار مدل می توان پذیرفت مدل ارائه شده از اعتبار بالایی برخوردار است و با توجه به نتایج حاصل از پژوهش میانگین امتیاز فرهنگ سازمانی (۸۲/۲) و توانمندسازی روانشناختی (۹۲/۲) در سطح مطلوبی قرار ندارد (۰۰۱/۰ > P) ولی بر این اساس بین فرهنگ سازمانی و توانمند سازی روانشناختی رابطه مثبت (۵۳۱/۰ = r) و معنی دار دارد (۰۰۱/۰ > P). نتیجه گیری: تقویت و شناسایی فرهنگ سازمانی می تواند بر توانمندسازی رواشناختی کارکنان موثر بوده و با حمایت از خلاقیت و نوآوری سازمانی، توانمندسازی روانشناختی را در کارکنان توسعه داد.

کلیدواژه ها

Organizational Culture, Psychological Empowerment of Employees, Mashhad University of Medical Sciences, فرهنگ سازمانی, توانمندسازی, توانمندسازی روانشناختی, کارکنان دانشگاه علوم پزشکیمشهد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.