تعیین الگوی پراکنش و ساختار در جنگل آمیخته راش شصت کلا گرگان

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات جنگل و صنوبر ایران، دوره: 15، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJFPR-15-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 63
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هاشم حبشی

دانشجوی دکتری، دانشگاه تربیت مدرس نور

سید محسن حسینی

استادیار دانشگاه تربیت مدرس

جهانگرد محمدی

دانشیار دانشگاه شهرکرد.

رامین رحمانی

استادیار دانشگاه گرگان.

چکیده

راشستانهای آمیخته مهمترین جنگلهای طبیعی و صنعتی منطقه هیرکانی را تشکیل می دهند. در این جنگلها گونه های سایه پسند و ساختار ناهمسال نامنظم غالب می باشد. هدف از این تحقیق واکاوی ساختار توده و الگوی پراکنش درختان به منظور تعیین الگوهای ساختاری موجود است. داده ها از قطعه نمونه بررسی دائمی ۹/۱۶ هکتاری جمع آوری شدند. اطلاعات تمام درختان قطورتر از ۵/۷ سانتیمتر برداشت گردید. ۶ گونه اصلی منطقه بر اساس تراکم و ساختار توده به ۲ گروه تقسیم شدند. گروه اول تراکم بالاتری از گروه دوم داشتند و پراکنش قطری آنها به طور تقریبی به شکل J وارونه بود، اما گونه های گروه دوم پراکنش نامنظم داشتند. گونه های گروه اول در تمامی اشکوبها الگوی توزیع مکانی کپه ای از خود نشان دادند درحالی که درجه کپه ای بودن در زیر اشکوب بیشتر می شد. این پدیده برای گروه اول با توجه به الگوی تجدید حیات گونه ها که به صورت جست و پاجوش یا لکه ای است تفسیر می شود. برای گونه های گروه دوم در اشکوب فوقانی پراکنش تصادفی و منظم مشاهده شد. الگوی جامعه پذیری برای راش با سایر گونه ها منفی بدست آمد. نتایج این تحقیق وجود تنوع الگوی پراکنش و ساختار را برای گونه های مختلف در راشستان آمیخته تایید می کند.

کلیدواژه ها

الگوی پراکنش, ساختارتوده, راشستان آمیخته, الگوی جامعه پذیری, گرگان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.