تاثیر مدلسازی راه پله با شیوه های متفاوت طراحی در گوشه پلان بر رفتار سازه در ساختمان های بتنی با شکل پذیری متوسط

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی مهندسی عمران با محوریت ساختمان هوشمند و پایدار
  • کد COI اختصاصی: IAUKHSHNCCE05_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 85
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن میرایی زاده

دانشج وی کارشناسی ارشد مهندسی عمران-سازه، دانشگاه ایلام

ابراهیم ولدی

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه ایلام

چکیده

با توجه به تاثیر مدلسازی های مختلف راه پله در میزان سختی سازه و جابجایی های نسبی طبقات و جابجاییکلی ساختمان، در این تحقیق سعی شده تاثیر روش های مدلسازی مختلف راه پله از قبیل معادل سازی بارگذاری راهپله به صورت بار نقطه ای بر روی ستون ها، استفاده از تیر میان طبقه به همراه مدلسازی دال راه پله و طراحی با استفادهاز ستونک های بتنی در رفتار سازه ی یک ساختمان بتنی ۶ طبقه بررسی گردد. با توجه به سختی ناشی اثر مدلسازیراه پله، نتایج تحلیل سازه مورد مطالعه در این تحقیق مانند نامنظمی پیچشی، دوره تناوب، جابجایی و برش پایهتاثیراتی به وجود خواهد آورد که به سازهای که در حالت اجرا ساخته خواهد شد بیشترین تطابق را خواهد داشت ونتایج نشان دهنده این موارد است که نامنظمی پیچشی در حالت بارگذاری نقطه ای ۱۰.۲۵ % کمتر از حالت سازه باستونک راه پله و ۳.۷ % از حالت سازه با تیرمیان طبقه نیز کمتر است در جهت X و بارگذاری نقطه ای به نسبت دو حالت دیگر با ستونک بتنی و تیر میان طبقه تفاوت غیرمحسوسی دارند در جهت Y و نسبت دریفت در حالت بارگذاری نقطه ای ۳.۸ % کمتر از حالت سازه با ستونک راه پله و ۲.۲ % کمتر از حالت سازه با تیرمیان طبقه است در جهت X و در جهت Y تغییر غیرمحسوسی دارد. دوره تناوب بارگذاری نقطه ای ۳.۹ % از حالت ستونک بتنی در جهت X و ۳% در جهت Y بیشتر است و تفاوت قابل اغماضی با حالت تیر میان طبقه دارد. برش پایه بارگذاری نقطه ای نیز به نسبت سازه با ستونک و تیر میان طبقه تفاوت چندانی ندارد.

کلیدواژه ها

مدلسازی راه پله، قاب خمشی بتنی، جابه جایی نسبی، نامنظمی پیچشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.