تاثیر سپرده های قرض الحسنه بر حجم نقدینگی و تورم در ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله اقتصاد و بانکداری اسلامی، دوره: 11، شماره: 39
  • کد COI اختصاصی: JR_MIEA-11-39_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 69
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرعلی فرهنگ

Assistant Professor, Department of Economics, Payame Noor University

ابوالقاسم اثنی عشری

Associate Professor, Department of Economics, Higher Education Institute of Rahe-Danesh of Babol, Babol (Author)

علی محمدپور

Masters Economics

چکیده

از آنجایی که یکی از اهداف نظام بانکداری بدون ربا تامین شرایط کار و امکانات کار از راه وام بدون بهره می­باشد، ارزیابی عملکرد این پارامتر از اهمیت خاصی برخوردار است. هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیر سپرده­های قرض الحسنه بر حجم نقدینگی و تورم در ایران می­باشد. این پژوهش با استفاده از داده­های سالانه اقتصاد ایران طی دوره ۱۳۷۰ الی۱۳۹۹ و با به­ کارگیری مدل­های خودرگرسیونی با وقفه­های توزیعی(ARDL ) انجام شده است. براساس آمار موجود بانک مرکزی، سهم سپرده های قرض الحسنه پس انداز در مجموع کل سپرده ها از ۱۸/۴ درصد در سال ۱۳۷۰ به ۳۳/۹ درصد در سال ۱۳۹۹ افزایش یافته است. نتایج به دست آمده نشان می­دهد که سپرده­های قرض­الحسنه، در هر دو مدل مورد بررسی، هم در کوتاه­مدت و هم بلندمدت تاثیر منفی و معنی دار بر حجم نقدینگی و تورم داشته است.

کلیدواژه ها

Qarz-ol-Hassaneh Deposits, Inflation, autoregressive distributed lag (ARDL) model, Iran, سپرده های قرض الحسنه, تورم, خود رگرسیونی با وقفه های توزیعی (ARDL), ایران.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.