بررسی تحلیلی ساختار و مزیت نسبی صنایع کارخانه ای ایران(با تاکید بر رهیافت انتقال سهم shift-share Analysis)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوفصلنامه اقتصاد توسعه و برنامه ریزی، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JDEP-1-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 57
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صالح قویدل

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد فیروزکوه

چکیده

در این مقاله برای ارزیابی مزیت نسبی صادرات صنایع کارخانه ی ایران به تفکیک کد lslc دو رقمی از دو شاخص ، انتقال رقابتی[۱] و مزیت نسبی آشکار قرینه شده [۲] (SRCA) طی سال های ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۵ استفاده شده است . سپس با استفاده از روش تاکسونومی [۳] این دو شاخص را ترکیب نموده و صنایع مزیت دار را مشخص می نماییم . نتایج حاکی از آن است که به ترتیب ، صنایع تولید ذغال کک-پالاشگاه های نفت (۲۳)، تولید مواد و محصولات شیمیایی (۲۴) و تولید سایر محصولات کانی غیر فلزی (۲۶) دارای بیشترین مزیت و صنایع تولید ماشین آلات اداری (۳۰)، تولید ابزار پزشکی (۳۳) در پایین ترین رده های مزیت نسبی قرار می گیرند. ۱-Competetive shift Analysis ۲-Symmetric Revealed Comparative Advantage ۳-Taxonomy Analysis

کلیدواژه ها

مزیت نسبی آشکار قرینه شده, تحلیل انتقال سهم, صنایع کارخانه ای, تاکسونومی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.