تحلیل زنجیره ارزش صنایع فرآوری سیب زمینی استان اردبیل

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: NASMEA21_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 112
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اباسط ابراهیم زاده نیاری

دانشجوی دکترای مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی و صادرات، معاونت طرح و برنامه سازمان صنعت، معدن و تجارت اردبیل

عبداله نظری

استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی ابهر، دکتری مدیریت

فرید عسگری

استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر، دکتری علوم اقتصادی

بابک حاجی کریمی

استادیار گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر، دکتری مدیریت صنعتی

چکیده

هدف این تحقیق بررسی و تحلیل زنجیره ارزش صنایع فرآوری سیب زمینی در سطح استان اردبیل به منظور بررسی وضعیت تولید، شناسایی نقاط ضعف، نقاط قوت، فرصتها و تهدیدها ، افزایش مزیت رقابتی موجود و شناسایی مزیت های رقابتی جدید و در نهایت کسب ارزش افزوده بیشتر در این صنعت برای استان اردبیل می باشد. بر اساس مطالعات و تحقیقات این پژوهش، نداشتن برنامه استراتژیک ، عدم توجه کافی و علمی به ذخیره سازی و انبارداری و فرهنگ مصرف سنتی (تبلیغات فروش ) سه حلقه مفقوده این صنعت در استان اردبیل شناسایی شدند که نقش مسئولان استانی و کشوری در احیای این حلقه های مفقوده اساسی می باشد . از طرفی دیگر، آنچه امروزه بیش از هر چیز دیگر در رابطه با موسسات تجاری و انتفاعی نمود پیدا کرده است توجه به هزینه های مختلف بنگاه و یا به تعبیری دقیق تر مدیریت بر هزینه های موسسه است . در شرایط کنونی موسسات مختلف جهت تامین بقای خود باید نسبت به مقایسه هزینه هایشان با سایر رقبا نیزاقدام نموده وآگاهی داشته باشند و فعالانه وارد عمل شوند. علی رغم اینکه هر بنگاهی بر اساس روش ها و رویه های سنتی مختص به خود به تفسیر و بازنگری هزینه های خود می پردازد اما تحلیل زنجیره ارزش گامی فراتر از وضعیت موجود و روندی موثر برای بررسی هزینه ها، شرایطی محیطی و .... می باشد که براساس تحلیل SWOT اقدام به پیشنهاد و راهکاری های عملی می پردازد که نتایج آن می تواند مورد استفاده مسئولان ، سرمایه گذاران ، صنعت گران و.... قرار گیرد .

کلیدواژه ها

ارزش افزوده، مزیت نسبی ، تحلیل زنجیره ارزش، صنایع فرآوری سیب زمینی ، تحلیل SWOT

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.