تاثیر یادگیری مهارت شناختی-رفتاری مبتنی برحل مسئله اجتماعی بر اضطراب و افسردگی درمردان مبتلا به نارسایی احتقانی قلبی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی تازه های روانشناختی کاربردی
  • کد COI اختصاصی: NCFRFA01_083
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 119
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سپیده امیدی

گروه روانشناسی،دانشجوی دکترای تخصصی ،واحد کرمانشاه،دانشگاه آزاد اسلامی،کرمانشاه،ایران

کیوان کاکابرایی

ادانشیار روانشناسی،گروه روانشناسی،واحد کرمانشاه،دانشگاه آزاد اسلامی،کرمانشاه،ایران

اسداله امیری پور

استادیارقلب و عروق،مرکز تحقیقات قلب و عروق امام علی(ع)،دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه،کرمانشاه،ایران

چکیده

زمینه و اهداف: بیماری قلبی مهم ترین عت مرگ در جهان بوده و اختلالات روانی مانند افسردگی و اضطراب نقش مهمی در پیش آگهی این بیماران داشته و مهارت یادگیری مهارت شناختی-رفتاری مبتنی بر حل مسئله می تواند راهکار مناسبی جهت بهبود این اختلالات و بهبود پیش آگهی بیماران قلبی باشد، لذا این مطالعه جهت بررسی تاثیر آموزش مهارت شناختی-رفتاری بر اضطراب وافسردگی بیماران قلبی انجام گرفت . روش کار :این مطالعه نیمه تجربی در سه مرحله قبل - بعد و پی گیری دو ماه با یک گروه کنترل انجام شد. ۲۰ مرد بیمار نارسایی قلبی به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (۱۰نفر)و کنترل (۱۰نفر)قرار گرفته و قبل ،بلافاصله بعد و دو ماه بعد از هشت جلسه یک ساعته آموزش مهارت شناختی-رفتاری، پرشسنامه های اضطراب وافسردگی جهت هر دو گروه تکمیل و با استفاده از نرم افزار Spss نسخه ۲۱ و آزمون تحلیل کوواریانس مقایسه گروه ها انجام و نتایج ارائه گردید . نتایج : بر اساس نتایج به دست آمده در گروه آزمایش تفاوت معنی دار در نمره افسردگی بیماران در مرحله بعد از آزمایش) (p=۰.۰۰۳ و پی گیری ((p=۰.۰۲۱ نسبت به قبل از آزمایش و تفاوت معنی دار در نمره اضطراب پس از آزمایش (p=۰.۰۲) و پیگیری (P=۰.۰۲۳)مشاهده شد اما در گروه کنترل در هیچیک از مراحل تفاوت معنی دار دیده نشدp> ۰.۰۵)).نتیجه گیری : آموزش مهارت شناختی-رفتاری مبتنی برحل مسئله اجتماعی بر بهبود اضطراب و افسردگی بیماران نارسایی قلبی موثر است . پس انجام آن در این افراد توصیه می گردد .

کلیدواژه ها

مهارت شناختی –رفتاری-اضطراب-افسردگی-نارسایی احتقانی قلب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.