تاثیر بی ثباتی داخلی بر امنیتی شدن سیاست خارجی ترکیه(۲۰۲۲-۲۰۱۱)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات سیاسی بین النهرین، دوره: 2، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_MPS-2-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 102
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوذر شفیعی

دانشیار گروه علوم سیاسی وروا بط بین الملل دانشگاه تهران، تهران. ایران.

فرشته بهرامی پور

دانشجوی دکتری روابط بین الملل دانشگاه اصفهان، اصفهان ، ایران

سعید میراحمدی

دانشجوی دکتری روابط بین الملل دانشگاه اصفهان، اصفهان ، ایران

محمد نجفی فر

دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات منطقه ای دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه، تهران، ایران

چکیده

به رغم اینکه تا قبل از سال ۲۰۱۱ ترکیه به عنوان یک الگوی موفق سیاسی-اقتصادی در منطقه ظاهر شد و موردتوجه آمریکا و اتحادیه اروپا قرار گرفت، اما در دوره دوم دولت حزب عدالت و توسعه و پس از انقلاب های عربی منطقه، شاهد چرخش و فراز و نشیب هایی در سیاست خارجی این کشور بوده ایم که به امنیتی شدن آن منجر شده است. پژوهش حاضر با روش توصیفی-تحلیلی و در چارچوب مفهوم امنیتی شدن مکتب کپنهاگ، به دنبال پاسخگویی به این پرسش است که علل امنیتی شدن سیاست خارجی ترکیه چیست؟ برای پاسخ به سوال مذکور، این فرضیه مطرح شده است که بی ثباتی داخلی موجب امنیتی شدن سیاست خارجی ترکیه شده است. با بررسی و تحلیل سیاست های داخلی ترکیه در حوزه اقتصادی-سیاسی مشخص شد که آشفتگی و تنش در سیاست های داخلی که توسط حزب عدالت و توسعه تعقیب می شد، به امنیتی شدن سیاست خارجی ترکیه در سال های پس از ۲۰۱۱ منجر شده است.

کلیدواژه ها

ترکیه, سیاست خارجی, غرب گرایی, امنیتی شدن, حزب عدالت و توسعه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.