بررسی رفتار خزشی (وابسته به زمان) گور دخمه های سنگی (سازه های زیرزمینی ایران باستان) با استفاده از نرم افزار FLAC۲D

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گردشگری، فرهنگ، تمدن و تاریخ
  • کد COI اختصاصی: TCCHCONF01_072
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 318
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد محمدی

دانشپذیر دکتری تخصصی مهندسی معدن – مکانیک سنگ دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد محلات

علی نقی دهقان

دانش آموخته دکتری تخصصی مهندسی معدن – مکانیک سنگ دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات و استاد یار (عضو هیات علمی) دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات(ریاست محترم گروه مهندسی معدن دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات )

چکیده

گوردخمه نوعی معماری صخره ای می باشد و فضایی است که در صخره ها، کوه ها یا تپه ها برای خاکسپاری متوفیان ساخته می شده است. گوردخمه دخمه ای است که در صخره ها، کوه ها و یا تپه ها برای خاکسپاری مردگان ساخته می شده است. گوردخمه های زیادی از دوران مادها و پس از آنان در سراسر ایران یافته شده است. بررسی رفتار وابسته به زمان توده سنگ در فضاهای زیرزمینی حفر شده در توده سنگ های نرم، ضعیف، خردشده و حفریاتی که در معرض تنشهای برجای بالا هستند، اهمیت بالایی دارد. با توجه به طول عمر بالای حفریاتی مانند گوردخمه ها، رفتار خزشی توده سنگ دربرگیرنده این حفریات با گذشت زمان بیشتر میشود. در این تحقیق، ابتدا مدل های وابسته به زمان و راوبط مربوط به آنها ارایه شده است سپس مدل خزشی ویسکوالاستیک و ویسکوپلاستیک موجود در نرم افزار FLAC۲D مورد بحث قرار گرفته است. در ادامه برای بررسی عددی دو بعدی خزش در گوردخمه ها، با استفاده از این نرم افزار به مدل سازی گوردخمه دکان داود پرداخته شده است. نتایج این تحقیق نشان داد که میزان جابجایی ها و کرنش های برشی، در حالت ویسکوپلاستیک نسبت به حالت ویسکوالاستیک بسیار زیاد و قابل توجه است اما مقادیر کرنش حجمی در تحلیل وابسته به زمان، در حالت ویسکوپلاستیک نسبت به حالت ویسکوالاستیک اختلاف چندانی ندارد.

کلیدواژه ها

گوردخمه دکان داود، خزش، مدل ویسکوپلاستک، روش تفاضل محدود، FLAC۲D

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.