گردشگری سلامت و نقش اینترنت در توسعه آن، فرصتها و چالشهای استان اردبیل

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گردشگری، فرهنگ، تمدن و تاریخ
  • کد COI اختصاصی: TCCHCONF01_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 81
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین رحیمی کلور

دانشیار گروه مدیریتبازرگانی و گروه مدیریت کسبوکار، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه محقق اردبیلی،اردبیل، ایران

سانیا مصطفایان آذر

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت کسبوکار، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل،ایران

چکیده

صنعت گردشگری سومین صنعت سودآور در جهان است که انواع مختلفی از آن وجود دارد. سهولت در ارتباطات به واسطه ی فن آوری و تسهیل حمل ونقل، گردشگری را در سطح بین المللی بصورت چشمگیری تقویت کرده است. در دهه های اخیر نوعی از گردشگری تحت عنوان سلامت با شتاب و سرعت بیشتری نسبت به سایر بخشهای گردشگری رشد داشته است. این امر سبب شده که کشورهای مختلف به خصوص کشورهای درحال توسعه برای کسب سهم بیشتر از گردشگران سلامت به رقابت بپردازند. این مهم نیازمند شناخت پتانسیل های خود ، نیازمندیهای گردشگران، برنامه ریزی و به کارگیری استراتژی های مناسب جهت کسب موقعیت برتر است. استان اردبیل با دارا بودن چشمه های آبگرم و معدنی و همچنین طبیعت زیبا و متنوع خود به دلیل موقعیت جغرافیایی، از شرایط ایده آلی برای مقصد گردش گری سلامت بهره می‎برد.بنا به گفته طالقانی و شعبانی(۱۳۹۲) توسعه گردشگری سلامت در زمینه اشتغال زایی و ارتقا سطح درآمد تاثیر بسازایی دارد و هر گردشگر سلامت سه برابر یک گردشگر معمولی می تواند موجب ارزآوری شود. در این صنعت بیش از دیگر انواع گردش گری به کسب اطلاعات نیاز است که این امر به نوبه خود انرا در دنیای آنلاین امروزی هرچه بیشتر به اینترنت وابسته میکند و از طرفی این یعنی فرصت بیشتر وکم هزینه تر تبلیغات به واسطه اینترنت. در این مقاله با مرور مطالعاتی که در زمینه ی گردشگری سلامت و عوامل موثر بر آن، جایگاه و تاثیر اینترنت در این نوع از گردشگری و اولویتها انجام شده است سعی داریم با ارائه تعریفی درست از گردشگری سلامت، بررسی موانع یافته شده در مطالعات انجام شده و اولویتهای رقابتی که باید بدان در گردشگری سلامت توجه شود و چگونگی بکارگیری اینترنت برای این اهداف را جهت استفاده در استان اردبیل که دارای پتانسیل بالا و مزیت های رقابتی طبیعی برای این امر است بپردازیم.

کلیدواژه ها

گردشگری سلامت، گردشگری تندرستی، گردشگری درمانی ، گردشگری پزشکی، اینترنت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.