مقایسه عملکرد هیبریدهای وارداتی کرم ابریشم چینی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله تحقیقات تولیدات دامی، دوره: 12، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_ARGU-12-3_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 92
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رامین عبدلی

استادیار، مرکز تحقیقات ابریشم کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، گیلان، ایران

رضا صورتی زنجانی

محقق، مرکز تحقیقات ابریشم کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، گیلان، ایران

یوسف خیرخواه رحیم آباد

کارشناس ارشد، مرکز تحقیقات ابریشم کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، گیلان، ایران

سید حسین حسینی مقدم

دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان

رحیم عبدالهی مصباح

استادیار، مرکز تحقیقات ابریشم کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، گیلان، ایران

نوید قوی حسین زاده

استاد، گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان

چکیده

هشت هیبرید کرم ابریشم تجاری وارداتی چینی شامل S×M، M×S، B×Q، Q×B، BB×QA، QA×BB، ۸۷۳×۸۷۴ و ۸۷۴×۸۷۳ برای ۱۴ صفت مقدار پیله خوب و وزن کل پیله تولیدی به ازای ۲۶۰۰۰ لارو، تعداد و وزن پیله در لیتر، درصد ماندگاری شفیره، میانگین وزن، قشر و درصد قشر یک پیله، میانگین وزن، قشر و درصد قشر یک پیله نر، میانگین وزن، قشر و درصد قشر یک پیله ماده در بهار سال ۱۴۰۱ در مرکز تحقیقات ابریشم کشور پرورش داده شدند و عملکرد آنها ثبت شد. میانگین عملکرد هیبریدها برای تمامی صفات به­جز درصد ماندگاری شفیره و میانگین درصد قشر یک پیله نر، تفاوت معنی داری نشان دادند (۰۵/۰> P). هیبرید BB×QA برای شش صفت مقدار پیله خوب و وزن کل پیله به ازای ۲۶۰۰۰ لارو، وزن پیله در لیتر، میانگین وزن یک پیله، میانگین وزن یک پیله نر و میانگین وزن یک پیله ماده، عملکرد بالاتری نسبت به سایر هیبریدها نشان داد (۰۱/۰> P). هیبرید M×S برای پنج صفت میانگین وزن و درصد قشر یک پیله، میانگین وزن قشر پیله نر و ماده و میانگین درصد قشر یک پیله ماده، عملکرد بالاتری نسبت به سایر هیبریدها نشان داد (۰۵/۰> P). همچنین، هیبرید M×S برای صفت تعداد پیله در لیتر که مقادیر کمتر آن ترجیح داده می­شوند کمترین مقدار را نسبت به سایر هیبریدها نشان داد (۰۱/۰> P). بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش، اولویت واردات و پرورش تخم نوغان در سال ۱۴۰۲ برای هیبریدهای BB×QA و M×S پیشنهاد می­شود.

کلیدواژه ها

پیله, صفات تولیدی, کرم ابریشم, مقایسه میانگین, هیبرید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.