تجارت الکترونیک در صادرات محصولات پتروشیمی در سطح بین الملل : تحلیل گذار

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مدیریت، اقتصاد،حسابداری و بانکداری
  • کد COI اختصاصی: ICMEAB15_035
  • زبان مقاله: انگلیسی
  • تعداد مشاهده: 82
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هدا نجف پور

دانشجوی دکترای مدیریت سیاستگذاری علم و فناوری، دانشکده اقتصادی و اداری، دانشگاه مازندران

چکیده

شرکت های پتروشیمی با توجه به ریسک و هزینه بالای توسعه و تجاری سازی ، به نوآوری های تدریجی روی آوردند. از طرف دیگر، با استفاده از مفاهیم مطرح در ادبیات گذارهای فناورانه ، مشخص می گردد این مطالعه گذار توسعه بازار پتروشیمی ایران را در زمینه تجارت الکترونیک بررسی می کند. گذار به فرایند ایجاد و جایگزینی یک فناوری جدید و پذیرش آن از سوی اجتماع اشاره دارد. برای تحلیل گذار با کمک چارچوب تحلیلی دیدگاه چند سطحی ، تعاملات بازیگران و نهادها با فناوری در سطوح مختلف تحلیل شده است . نحوه گذار به تجارت الکترونیک در صادرات پتروشیمی با روش تحقیق کیفی و مبتنی بر روایت پژوهی بررسی شده است و دادهها از طریق مطالعه آیین نامهها و اسناد سیاستی و همچنین تحلیل مصاحبه های رسانه ای از سازمان توسعه تجارت الکترونیک ، پژوهشگران سیاستگذار حوزه صنعت پتروشیمی ، مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات، رئیس اتاق بازرگانی ، اقتصاددان و استاد دانشگاه صنعت نفت ، ارائه دهندگان راهکارهای نرم افزاری و استارتآپها جمعآوری شده است . با بررسی های انجام شده مسیر گذار توسعه تجارت الکترونیکی در صادرات پتروشیمی که دستاورد تحلیل رفتار مجریان کارکردها در برابر تحولات فناورانه و تغییرات نهادی است ، از نوع بازپیکربندی شناسایی شد. مسیر بازپیکربندی از الگوی سرریز نوآوری پیروی می کند و با تغییر معماری رژیم همراه است . در نتیجه پیشنهاد می شود که مطالعات بازار الکترونیک موشکافانه بررسی شود و با تشکیل نهادی منسجم ، سرمایه های کلان به سمت تجارت الکترونیک در صادرات پتروشیمی هدایت شود. که این روند با تقویت تجاری سازی بین المللی به توسعه بازار خارجی تسریع و تسهیل شود.

کلیدواژه ها

گذار فناورانه ، تجارت الکترونیک پتروشیمی ، تحلیل چند سطحی ، مسیرهای گذار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.