مروری بر مبانی و مفاهیم نظری در خصوص بررسی عوامل کالبدی سرای سالمندان و سلامت روان آنها با تاکید بر توسعه پایدار(مطالعه موردی : شهر شیراز)
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی و بین المللی معماری، فناوری های نوین و مدیریت ساخت
- کد COI اختصاصی: IAACCONF01_050
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 512
نویسندگان
گروه معماری شهری واحد همدان دانشگاه بوعلی سینا همدان
گروه معماری شهری واحد همدان دانشگاه بوعلی سینا همدان
گروه معماری شهری واحد همدان دانشگاه بوعلی سینا همدان
گروه معماری شهری واحد همدان دانشگاه بوعلی سینا همدان
چکیده
ایران یکی از کشورهای جهان است که جمعیت آن به سرعت به سمت سالمندی پیش می رود؛ بنابراین در نظرگرفتن نیازها و مسائل سالمندان در سرای سالمندان مهم است ؛ چراکه می تواند روی کیفیت زندگی آنها که وابسته به سلامت است ، اثرات قابل توجهی داشته باشد. کیفیت زندگی یک مفهوم چندبعدی است که دارای ابعاد جسمانی ، روانی و اجتماعی بوده و نشات گرفته از مد نظر قراردادن عوامل کالبدی در بطن فعالیت ها می باشد. از طرفی توسعه پایدار، مفهومی تازه است که رویکردی جامع ، طبیعت گرا، انسانمدار و دربرگیرندهی مفاهیم با ارزشی چون: حفظ ، ارتقاء و بهبود سلامت انسانها و نظامهای اکولوژیکی در بلندمدت و تامین نیازهای بشری بدون از بین بردن منابع مورد نیاز، جهت دستیابی به محیط زیستی مناسب برای آینده ، پویایی اقتصادی و برابری اجتماعی است . چنین توسعه ای ارتباطی مستقیم با معیار کیفیت زندگی مردم خواهد داشت از این رو رویکرد توسعه پایدار تمام ابعاد اقتصادی ، اجتماعی ، سیاسی ، کالبدی و زیست محیطی زندگی شهرنشینی را، در برخواهد گرفت . بنابراین بکارگیری عوامل کالبدی و عوامل روانشناختی در طراحی مکانهایی نظیر سرای سالمندان با رویکرد توسعه پایدار، می تواند در شکل گیری تصویر ذهنی مثبت در سالمندان و حفظ سلامت روان آنها، به دلیل محدودیت ارتباط آنها با اجتماع، نقش موثری داشته باشد که در این مقاله بصورت مروری مد نظر قرار گرفته است . نتایج این مقاله نشان می دهد ؛ امروزه طراحی معماری سرای سالمندان با توجه به ذهنیت افراد سالمند از طرحهای معماری کهن ایرانی ، در دستیابی به جوهره بنیادین معماری کشور خویش ، با چالش های فراوانی روبرو شده است که این آشفتگی طرحهای امروزی جهت ایجاد سرای سالمندان، مرتبط با حلقه ی گم شده فرهنگ ، زبان و زمینه ی طرح و نادیده گرفتن هویت محتوایی در پروژه های شهری و بافت آن که همان کمرنگ شدن تعامل میان هویت کالبدی و هویت محتوایی در توسعه بناهای شهری است ، می باشد.کلیدواژه ها
عوامل کالبدی ، سرای سالمندان، سلامت روان، توسعه پایدار.مقالات مرتبط جدید
- بررسی عوامل موثر بر توسعه عملکرد شغلی در سازمان تامین اجتماعی مورد مطالعه استان مازندران
- مروری بر شایستگی های مدیران منابع انسانی در راستای تفکر پارادوکسی
- توصیف نقش سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی در مدیریت منابع انسانی مبتنی بر شواهد
- از تکنواسترس تا نارضایتی: نقش میانجی تعارض کار-خانواده در سازمان انتقال خون ایران
- تغییر در ادراک کارکنان هنگام ادغام هوش مصنوعی با مدیریت منابع انسانی با نقش واسطه اعتماد به فناوری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.