اهمیت در نظر گرفتن دانه بندی در انتخاب نوع مصالح پرکننده در ستون های ماسه ای و شنی و خرده سنگی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پژوهش ها و دستاوردهای نو در علوم، مهندسی و فناوری های نوین
  • کد COI اختصاصی: SETBCONF03_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 71
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدمهدی پاردسوئی

دانشجوی دکتری، شرکت مهندسین مشاور هندسه پارس، تهران، ایران

چکیده

بهسازی زمین به عنوان یک نیاز مهم در صنعت ساخت وساز امروز یک روش معمول بهسازی زمین است. تکنیک کاربرد ستون های خرده سنگی و ماسه ای روشی بسیار کارآمد برای بهبود پارامترهای مقاومتی خاک مانند ظرفیت باربری و همچنین کاهش نشست تحکیمی است. کارایی این تکنیک در درجه اول به نوع مواد پرکننده و همچنین تراکم نسبی آن ها بستگی دارد. این تکنیک یک روش جایگزین بسیار مقرون به صرفه برای پروژه هایی می باشد که نیازمند اجرای شمع و فونداسیون عمیق هستند. در کشور ما همچنان در خصوص دانه بندی، خصوصیات مهندسی و میزان تراکم بسته به شرایط پروژه موردنظر بهسازی، یک رویه واحد و مدون وجود نداشته و عمدتا بسته به مصالح در دسترس، نوع مصالح مورداستفاده در ستون های خرده سنگی تعیین می گردند. بسته به نوع عملکرد غالب مورد انتظار که می تواند زهکشی و کنترل روان گرایی یا کنترل نشست ویا هر دو این موارد باشد، نوع و دانه بندی مصالح تشکیل دهنده ستون های ماسه ای می تواند تاثیر قابل توجهی در عملکرد آن ها داشته باشد. در صورت وجود لایه های بسیار ضعیف در یک پروژه، پیشنهاد می گردد که از محدوده های دانه بندی درشت دانه تر استفاده گردد. در خصوص ستون های ماسه ای میزان رد شده از الک ۲۰۰ می بایست به ۱۵ درصد و در خصوص ستون های خرده سنگی و شنی به ۵ درصد محدود گردد. یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار در انتخاب نوع مصالح پرکننده و همچنین نحوه اجرای ستون ها در پروژه، میزان مقاومت برشی زهکشی نشده خاک و درجه حساسیت آن است که می بایست در بررسی های تحت الارضی اولیه به دقت توسط متخصصین ذی صلاح موردتوجه قرار گیرد.

کلیدواژه ها

ستون شنی، ستون ماسه ای، بهسازی، دانه بندی، مصالح جایگزینی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.