بررسی رابطه بین کیفیت زندگی در مدرسه و مولفه های آن با اشتیاق تحصیلی دانش آموزان متوسطه اول شرق شهرستان لامرد (خره تا پنگرویه )
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی رویکردهای نوین مدیریت، روانشناسی و علوم انسانی در قرن ۲۱
- کد COI اختصاصی: LETCONF06_122
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 228
نویسندگان
کارشناس ارشد برنامه ریزی درسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد
استاد تمام گروه علوم تربیتی، واحد لامرد، دانشگاه آزاد اسلامی، لامرد، ایران
چکیده
هدف اصلی این پژوهش بررسی رابطه بین کیفیت زندگی در مدرسه و مولفه های آن با اشتیاق تحصیلی دانش آموزان متوسطه اول شرق شهرستان لامرد (خره تا پنگرویه ) می باشد. روش تحقیق مورد استفاده در این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و از نظر هدف کاربردی است . جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه ۴۷۴ نفر از دانش آموزان متوسطه اول شرق شهرستان لامرد (خره تا پنگرویه ) در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ می باشد. در این پژوهش از روش نمونه گیری روش تصادفی طبقه ای و طبق جدول مورگان تعداد ۲۱۲ دانش آموز شامل (۹۷دانش آموز دختر و ۱۱۵ دانش آموز پسر) به عنوان نمونه انتخاب گردید. ابزار پژوهش در این تحقیق شامل پرسشنامه استاندارد کیفیت زندگی در مدرسه (QOSL) ویلیامز و باتن و پرسشنامه استاندارد اشتیاق تحصیلی شافلی و همکاران می باشد. روایی پرسشنامه ها بر مبنای دیدگاه خبرگان و پایایی آن نیز بر اساس آزمون آلفای کرونباخ مورد سنجش قرار گرفت و به ترتیب ۹۴۴,۰ و ۹۱۴,۰ مورد ارزیابی و محاسبه گردید که بیانگر پایایی مطلوب پرسشنامه تحقیق می باشد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه استفاده شده است . نتایج آزمون نشان داد بین کیفیت زندگی در مدرسه وابعاد آن (رضایت عمومی ، رابطه با معلم ، پیشرفت ، انسجام اجتماعی ) و اشتیاق تحصیلی دانش آموزان متوسطه اول شرق شهرستان لامرد (خره تا پنگرویه ) رابطه مثبت و معناداری وجوددارد؛ همچنین نتایج نشان داد بین عواطف منفی و اشتیاق تحصیلی دانش آموزان متوسطه اول شرق شهرستان لامرد (خره تا پنگرویه ) رابطه منفی وجود دارد، و بین ماجراجویی و اشتیاق تحصیلی دانش آموزان متوسطه اول شرق شهرستان لامرد (خره تاپنگرویه ) رابطه معناداری وجود ندارد.کلیدواژه ها
کیفیت زندگی در مدرسه ، اشتیاق تحصیلی ، متوسطه اول ، شهرستان لامرد.مقالات مرتبط جدید
- بررسی ویژگی ها و مولفه های روش تدریس فعال
- آموزش الهیات و نقش آن در کاهش تعصب دینی و تحلیل چگونگی نگرش دانشجویان امروزی به دین
- جستار عدالت از دیدگاه حضرت علی(ع) در نهج البلاغه
- بررسی مهم ترین نظام های اجرای برنامه درسی در آموزش و پرورش و تحلیل تاریخچه برنامه ریزی درسی در ایران
- بررسی نقش انگیزه بالای نو معلمان در علاقمندسازی دانش آموزان به یادگیری زبان عربی و تاثیر استفاده از شعر و داستان در آموزش این درس
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.