بررسی تاثیرات مالی دیجیتال بر رشد و توسعه اقتصادی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی توسعه علوم فناوریهای نوین در مدیریت، حسابداری و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: IVCONF06_221
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 145
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی صدیقی

گروه مهندسی مالی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

امیر عدمی فرد

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مدیریت مالی، دانشگاه شهاب دانش، قم، ایران

چکیده

مالی دیجیتال نقش مهمی در رشد و توسعه اقتصادی کشورهای توسعه یافته و همچنین بازارهای نوظهور دارد. کشورهای توسعه یافته در دهه اخیر شاهد ظهور مدل های تجاری هوشمند و خدمات جدید در حوزه مالی و اقتصادی بوده است. این مقاله به بررسی تاثیرات مالی دیجیتال بر رشد و توسعه اقتصادی در این کشورها می پردازد. همچنین مکانیسم تاثیرگذاری مالی دیجیتال بر رشد و توسعه اقتصادی تحلیل و ارزیابی می شود. در تحقیق حاضر از روش بیبلیومتریک یا کتاب سنجی برای بررسی تاثیرات مالی دیجیتال و توسعه اقتصادی استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که توسعه مالی دیجیتال به طور معناداری باعث رشد و توسعه اقتصادی شده است. از نظر کمی پس از انتخاب داده های تاریخی به عنوان متغیرهای ابزاری و سایر آزمون های تجزیه و تحلیل ناهمگونی اثبات گردید که سه فاکتور کلیدی شامل وسعت پوشش، عمق استفاده و سطح دیجیتالی شدن باعث افزایش اثرات تسهیل کننده مالی دیجیتال بر رشد و توسعه اقتصادی می شوند. همچنین تجزیه و تحلیل بیشتر نشان داد که توسعه مالی دیجیتال باعث رشد کار آفرینی و فعالیت های اقتصادی مولد شده است. در واقع توسعه مالی دیجیتال باعث ایجاد کانال های کارآفرینی می شود که از طریق آن تامین مالی دیجیتال می تواند رشد و توسعه اقتصادی را تقویت کند. نتایج تحقیق نسبت به هیچ یک از عوامل بازه های زمانی متفاوت، سایر معیارهای جایگزین و متغیرهای موثر بر رشد و توسعه اقتصادی و نمونه های آماری متفاوت حساس نیست و از استحکام برخوردار است. در نهایت راهکارها و سیاست های کارآمد جهت توسعه اقتصادی کشورهای در حال توسعه از جمله جمهوری اسلامی ایران بر مبنای ابزارهای مالی دیجیتال ارائه خواهند شد.

کلیدواژه ها

مالی دیجیتال، رشد و توسعه اقتصادی، کارآفرینی، کشورهای توسعه یافته، بازارهای نوظهور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.