بررسی آموزش کارآفرینی در مدارس ژاپن و ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مطالعات خانواده و مدرسه
  • کد COI اختصاصی: FSCH02_829
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 504
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی ابن علی

دانشجوی کارشناسی آموزش علوم تجربی ، دانشگاه شهید باهنر اصفهان

معصومه ابن علی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی ، دانشگاه آزاد شهرکرد

حدیث خاکی

کارشناسی علوم تربیتی گرایش آموزش ابتدایی ، دانشگاه فرهنگیان اصفهان

چکیده

بررسی ویژگی های کارآفرینان موفق در جهان، ضرورت آغاز این آموزشها را در سنین آغازین تحصیل به خوبی توجیه می نماید. مربیان و متربیان و حتی نظام آموزشی برنامه و انگیزه ای برای تربیت کارآفرین ندارند. همه ما، یا اغلب ما معلمان، به خوبی میتوانیم در مورد این ادعای داوری نماییم .کشور های پیشرفته در آموزش مهارت های کارآفرینی به دانش آموزان و شهروندان خود قوی تر عمل میکنند. یکی از کشور هایی که در این زمینه پیشتاز بوده و تجربیات مفیدی دارد، کشور ژاپن است ؛ لذا پژوهش حاضر قصد دارد با رویکرد تطبیقی ، و با بهره گیری از روش تحلیل اسنادی ، اقدامات کشور ژاپن را برای آموزش کارآفرینی با کشور ایران مقایسه نموده و با یادآوری و تاکید بر اهمیت این مسئله ، راهکار هایی را برای معلمان و برنامه ریزان کتب درسی ارائه کند. تفاوتهای قابل توجهی بین اقدامات و عملکرد دو کشور مورد بررسی از نظر آموزش کارآفرینی وجود دارد. ژاپن برعکس ایران، برنامه های متعددی برای گنجاندن این مهارتها در برنامه درسی دانش آموزان خود دارد؛ حتی کمبود پژوهش های کاربردی در این زمینه احساس می شود. در وهله اول فرهنگ سازی والدین ، دانش آموزان و جامعه معلمان و توجیه آنها درمورد اهمیت تقویت مهارتهای مذکور، مورد تاکید است و در مراحل بعدی ، باید اقدام و آموزش، در دستور کار قرار بگیرد و بطور جدی پیگیری شود.

کلیدواژه ها

آموزش، کارآفرینی ، مدارس ایران، مدارس ژاپن .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.