درس پژوهی : تسهیل یادگیری درس ضرب کسر در کسر در ریاضیات پایه پنجم ابتدایی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مطالعات خانواده و مدرسه
  • کد COI اختصاصی: FSCH02_523
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 269
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه بیهقی

کارشناسی ، آموزش ابتدایی ، دانشگاه فرهنگیان کرمانشاه اداره آموزش و پرورش شهرستان قصرشیرین ، آموزشگاه خرد

سارینا کرمخانی

کارشناسی ، آموزش ابتدایی ، دانشگاه فرهنگیان کرمانشاه اداره آموزش و پرورش شهرستان قصرشیرین ، آموزشگاه ادب

نگار آزادپور

کارشناسی ، آموزش ابتدایی ، دانشگاه فرهنگیان کرمانشاه اداره آموزش و پرورش شهرستان دینور، آموزشگاه تلاش

چکیده

هدف کلی پژوهش کیفی حاضر که به روش مشارکتی انجام شده است ، تسهیل یادگیری درس ضرب کسر در کسر ریاضی پایه پنجم ابتدایی ، با رویکرد درس پژوهی است . جامعه آماری این پژوهش ، ۱۵ دانش آموز دختر پایه پنجم ابتدایی دبستان خرد شهرستان قصرشیرین از توابع استان کرمانشاه است . دادههای پژوهش حاضر با استفاده از مصاحبه نیمه ساختارمند و مشاهده توسط اعضای گروه ۳ نفره درس پژوهی ، در دو مرحله جمع آوری گردیده است . این پژوهش با هدف تسهیل یادگیری دانش آموزان در این مبحث درسی و توسعه حرفه ای معلمان حاضر در پژوهش صورت گرفته است . پژوهش حاضر در پایه پنجم ابتدایی ، توسط اعضای گروه درس پژوهی ، در دو مرحله ، در قالب دو تدریس ،که به بررسی طرح درس و اجرای آن پرداختند، انجام شده است . اعضای گروه درس پژوهی در مرحله اول به نقد و بررسی طرح درس شماره ۱ و اجرای آن پرداختند و پس از بیان نقاط قوت و ضعف آن و به کار گیری نظرات و پیشنهادات اعضای گروه، طرح درس دوم با هدف رفع نواقص طرح درس اول تدوین شد. تدریس دوم دوم با رویکرد مشارکتی فعال و روش ساختن گرایی اجرا شد. فرایند تجزیه و تحلیل دادهها در کدگذاری باز، محوری و گزینشی صورت گرفت که تعداد ۱۰۳ کد باز، ۱۵ کد محوری و ۵ کد گزینشی حاصل شد. یافته ها نشان داد که شیوه کلاسداری ، روشهای نوین تدریس ، درگیرکردن دانش آموزان،راهنمایی ها، خلاقیت های تدریس ، فعالیت کلاسی ، جو حاکم بر کلاس درس، برقراری ارتباط، مدیریت کلاس درس، تسلط بر محتوا، هنر معلمی ، فضای آموزشی ، نگرش، ارتباطات چشمی و ارتباط کلاس در بهبود یادگیری درس فوق تاثیرگذار است .

کلیدواژه ها

درس پژوهی ، توسعه حرفه ای ، تسهیل یادگیری ، ریاضی ابتدایی ، ضرب کسرها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.