بررسی جایگاه جهانی شدن آموزش و پرورش در برنامه درسی و سیاست های آموزشی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مطالعات خانواده و مدرسه
  • کد COI اختصاصی: FSCH02_270
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 231
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا برمال

کارشناسی ، آموزش ابتدایی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباساداره آموزش و پرورش ناحیه ۲ بندرعباس، آموزشگاه زینبیه

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی جایگاه جهانی شدن آموزش و پرورش بر برنامه درسی و سیاست های آموزشی می باشد. این تحقیق با روش تحلیل محتوا و با رویکرد کیفی و به صورت علمی مروری انجام گرفته است و از طریق مطالعه کتابخانه ای - اسنادی بوده است . جهانی شدن در بطن خود فرایند بین المللی شدن را مطرح می سازد که ملت ها و جوامع را به عنوان واحد های ضروری در نظر می گیرد که این امر دارای پیامد های همسو و در عین حال متناقض را در بر دارد. تغییر نظام آموزشی در عصر جهانی شدن و وجود شکاف های موجود یعنی ناتوانی دولت ها در مدیریت همه جانبه و عدم انعطاف نظام آموزشی سنتی در پاسخگویی به نیاز های متغیر را به عنوان یک الزام ایجاد کرده است . پدیده جهانی شدن از موضوع های بحث برانگیز روز جهان به شمار می رود. پدیدهای که در تصمیم گیری ها و فعالیت های اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی انسانها نقش تعیین کنندهای دارد و مرزهای جغرافیایی را به حداقل کاهش می دهد و علاوه بر کالا و خدمات، افکار و دانش بشری نیز آسانتر و بی حد و مرزتر از گذشته مبادله می شود. جهانی شدن همانند بسیاری از پدیدههای جهانشمول در اغلب حوزهها مورد توجه قرار گرفته است . یکی از حیطه هایی که جهانی شدن در آن به سرعت در حال پیاده شدن است ، یادگیری و به طور اخص آموزش و پرورش است که به شناخت استعدادهای بالقوه دانش آموزان و ارزیابی دقیق آمادگی آنان برای یادگیری و مسئولیت پذیری در جامعه می پردازد.

کلیدواژه ها

آموزش و پرورش، جهانی شدن، بین المللی سازی ، برنامه درسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.