زوایای پنهان برنامه درسی در فرایند انتقال به سوی جهانی شدن
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مطالعات خانواده و مدرسه
- کد COI اختصاصی: FSCH02_250
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 179
نویسندگان
کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر
کارشناس مترجمی زبان انگلیسی دانشگاه آزاد تهران
کارشناسی راهنمایی و مشاوره دانشگاه آزاد بوشهر
کارشناس زبان و ادبیات فارسی دانشگاه پیام نور گلستان ،ساری
کارشناس مدیریت دانشگاه بوشهر معاون آموزشی
چکیده
در مطالعه پیش رو روندهای مهم در سراسر جهان که بر آموزش و برنامه درسی مدارس تاثیر می گذارند مورد بررسی قرار می گیرند. معلمان و برنامه ریزان برنامه درسی ممکن است قبل از اینکه به خوبی برای اجرای آنها در کلاس تجهیز شوند، باید درباره طرح های برنامه درسی آگاهی داشته باشند. نوآوری های جدید می توانند بر روند تغییرات برنامه درسی تاثیر بگذارند و آن را با چالش هایی روبه رو سازند. جهانی شدن، پیشرفت در فناوری اطلاعات، انفجار دانش ، تبدیل اکولوژی جهان به جامعه دانش ، تغییر در مفهوم کسب دانش ، تعریف یادگیری ، چندفرهنگ گرایی ، پست مدرنیسم و ...، همگی نیروهای قدرتمند تغییر برای جامعه هستند. توسعه نظام آموزشی و برنامه درسی بی تاثیر از این عوامل نیست .برنامه درسی اهمیتی بسیار فراتر از برنامه های درسی در سایر دوره ها دارد. دانش آموزان در این مقطع تحصیلی دوره ای بسیار حساس را در حال گذراندن هستند. برنامه درسی به جای تاکید سرسختانه بر رویکرد عینی ، باید با رویکردی فرآیندی تدوین شود که از تجربه و علاقه دانش آموزان به عنوان مبنایی برای انتخاب محتوا یا طراحی فعالیت های یادگیری استفاده کند.جهانی شدن با اینکه مشکلاتی را در حوزه آموزشی به وجود آورده است ، اما اصلاحاتی را در این حوزه پیشنهاد کرده است که معلمان و مربیان از این اصلاحات مستثنی نیستند.هدف از این مقاله بررسی جهانی شدن و تاثیرات چشمگیر آن بر برنامه درسی دانش آموزان بوده که با استفاده از روش توصیفی و با بهره گیری از منابع کتابخانه ای تلا ش شده است که به جوانب موضوع پرداخته شود.کلیدواژه ها
برنامه درسی، جهانی سازی ،آموزشمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.