بررسی جایگاه خانواده در جمهوری اسلامی ایران بررسی جایگاه خانواده در جمهوری اسلامی ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مطالعات خانواده و مدرسه
  • کد COI اختصاصی: FSCH02_230
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 945
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا کشته گر

کارشناسی علوم تربیتی رشته آموزش ابتدایی اداره آموزش و پرورش شهرستان نیمروز

چکیده

خانواده در جمهوری اسلامی ایران پایه وستون اصلی جامعه و برای مردم ایران واحدی بسیار ارزشمند است . خانواده کانون رشد و تعالی فرزندان است . فرزندانی که قرار است جامعه را بسازند و آداب و رسوم و فرهنگ کشور را در جامعه حفظ کرده و در بقای آن بکوشند . در فرهنگ اسلامی و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران کاخ شکوهمند حیات و زندگی به خانه و خانواده تعلق دارد و رشد سالم و تکامل آن زمینه ساز سلامت روانی ، شخصیتی و اجتماعی جامعه است که علل پیشگیرنده جهت فساد اداری و سازمانی است مقننین قانون اساسی جمهوری ایران با تاکید بر اهمیت این موضوع در اصول متعدد سعی در تکریم این نهاد اجتماعی مقدس بوده و مجلس شورای اسلامی و سایر ارگان هایی که اقدام به وضع قوانین عادی و تعیین سیاست گذاری های عمومی می کنند را مکلف نموده است تا با وضع و تدوین مقررات موضوعه نیز این نهاد عالی را متعالی سازند .در همین راستا منشور حقوق شهروندی نیز با اشاره به این وضع حقوقی مهم و بنیادین با اختصاص یک مبحث ویژه با عنوان خانواده زنان و کودکان در بند ۳-۹۶ مقرر نموده است خانواده واحد بنیادین و نخستین جامعه است و کلیه شهروندان از حق ازدواج و تشکیل خانواده برخوردار هستند دولت مکلف به تحکیم و تشیید مبانی خانواده است و نیز در بندهای ۳-۹۹ تا ۳- ۱۱۰ با اشاره به اینکه خانواده جزء اساس و ریشه ی اجتماع انسانی است دولت را مکلف نموده است با تبیین و تدوین برنامه های جامع ملی و مقررات لازم الاجرای عمومی در تکریم این نهاد عالی اهتمام ویژه نماید. هدف این پژوهش که به شیوه توصیفی - تحلیلی و به روش کتابخانه ای انجام شده است پاسخ به سوالات: »۱) تکریم و تحکیم نهاد خانواده چه جایگاهی در جمهوری اسلامی ایران دارد؟ ۲) نگرش قانون گزاران اساسی جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با نهاد خانواده چه بوده است ؟ ۳). کارد های نهاد خانواده در جامعه ایرانی چیست ؟« می باشد .

کلیدواژه ها

جایگاه خانواده ،جمهوری اسلامی ایران ،تحکیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.