بررسی اثرگذاری انجام تحقیقات درس پژوهی در مدارس با بهبود عملکرد تدریس و افزایش مهارت های تدریس در میان معلمان مقطع ابتدایی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مطالعات خانواده و مدرسه
  • کد COI اختصاصی: FSCH02_185
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 181
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا آذرگون

کارشناسی آموزش ابتدایی

چکیده

از جمله مهم ترین موانع مهم در توسعه ی حرفه ای معلمان، فاصله ی بین نظریه ، عمل و عدم تشریک مساعی با معلمان در برگزاری دوره های آموزش معلمان است . بررسی های بین المللی اخیر در حوزه ی توسعه ی حرفه ای معلمان، بیانگر رویکردهای نوینی باعنوان درس پژوهی ۱ یا پژوهش مشارکتی معلمان در کلاس درس است که بیش از اقدامات گذشته در تلفیق نظریه و عمل توفیق یافته است . درس پژوهی الگوی ژاپنی پرورش حرفه ای معلمان در مدرسه است و در عمل به گسترش فرهنگ یادگیری در مدرسه یاری می رساند و محیطی را فراهم می کند تا معلمان از یکدیگر بیاموزند، دانش حرفه ای خود را ارتقا بخشند، به بازبینی و بازاندیشی در رفتار آموزشی و تربیتی خود بپردازند و بیش از پیش به نیازها و نحوه ی تعامل با دانش آموزان توجه کنند.منطق درس پژوهی ساده است . اگر بخواهیم آموزش را بهبود بخشیم ، اثربخش ترین جا برای چنین کاری ، کلاس درس است . در این میان نقش معلم از آن جهت مورد تاکید است که کارگزار اصلی تعلیم و تربیت به شمار می رود و اهداف متعالی نظام های تعلیم و تربیت در ابعاد مختلف در نهایت باید به واسطه ی او محقق شود. تعامل مستمر و چهره به چهره ی معلم با دانش آموزان، وی را در موقعیت ممتاز و منحصر به فردی قرار می دهد که هیچ عنصر انسانی دیگری در این سازمان از آن برخوردار نیست . بنابراین ، تقویت صلاحیت های حرفه ای معلمان به عنوان مهم ترین نیروی انسانی در نظام تعلیم و تربیت دارای اهمیت زیادی است . در واقع باید گفت کیفیت هر نظام آموزشی وابسته به کیفیت معلمان است . این پژوهش با هدف بررسی اثرگذاری انجام تحقیقات درس پژوهی در مدارس با بهبود عملکرد تدریس و افزایش مهارت های تدریس در میان معلمان مقطع ابتدایی انجام یافته است .

کلیدواژه ها

اموزش و پرورش، پژوهش ، درس پژوهی ، معلمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.