بررسی ضرورت و کارکردهای برنامه درسی تربیت بدنی در برنامه درسی مدارس و اهمیت آن در تقویت برنامه ورزشی ملی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مطالعات خانواده و مدرسه
  • کد COI اختصاصی: FSCH02_172
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 191
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن قربانی

کارشناسی آموزش ابتدایی

چکیده

انسان از نظر خلقت برترین مخلوقات است که در نتیجه تربیت جسمی و روانی می تواند به مرحله کمالدست یابد. تربیت بدنی از اولین و قدیمی ترین مواد درسی همه دوره های تحصیلی است که از طریق آموزش فعالیت های حرکتی و ورزشی ، نقش عمده ای در تربیت کودکان و جوانان پیدا کرده است .عبادت، مطالعه ، تفکر و …از اعمال و فعالیت هایی هستندکه به دریافت انرژی از جسم نیاز دارند و در عوض انرژی های دیگری نیز به ذهن و روح و روان یادگیرنده می دهند .بدن و جسم برای تامین انرژی انواع فعالیت های آدمی به تندرستی و سلامت عملکرد دستگاه های مختلف بدن نیاز دارد که آن هم از طریق فعالیت بدنی و نمود عینی آن یعنی حرکت تحقق می یابد .از نظر اجتماعی ، تربیت بدنی بخشی از تجارب عاطفی و اجتماعی دانش آموز را تشکیل می دهد که به شکل حرکت وبازی نمود پیدا می کند .تربیت بدنی نه فقط نیاز به تعامل و ارتباط اجتماعی را برآورده می سازد، بلکه در ایجاد ارزش های مربوط به زندگی خوب و متعادل نیز سهیم است .آموزش اصول سلامتی و تندرستی ، بخشی از تجربه آموزشی و اجتماعی یادگیرنده است .تربیت بدنی در ایجاد فرهنگ توجه به سلامتی و گذران صحیح اوقات فراغت ، سهیم است .بنابراین دستیابی به وضعیت بدنی سالم ، متناسب و آماده برای شرکت در فعالیت های گروهی و اجتماعی ، بخشی از تربیت اجتماعی و فرهنگی محسوب می شود که از طریق برنامه تربیت بدنی و ورزش مدارس، تعمیم وگسترش می یابد. توجه به تربیت بدنی و آموزش شیوه زندگی سالم به عنوان عامل پیشگیری ، نه تنها هزینه های درمان را کاهش می دهد، بلکه از پیدایش ناهنجاری های عضلانی اسکلتی نیز جلوگیری به عمل می آورد .از طرفی دیگر، با استناد به یافته های پژوهشی و ارتباط مثبت پیشرفت تحصیلی دانش آموزان با فعالیت های جسمانی ، ضرورت توجه به تربیت بدنی مدارس اهمی دوچندانی یافته است .

کلیدواژه ها

ورزش آموزشی ،ورزش مدارس، ورزش تعلیم و تربیت ، ورزش ایران.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.