ارائه مدل کاربردی در طراحی نظام آموزشی بر اساس تعیین سطح دانش سازمان (مورد: شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس توسعه منابع انسانی
  • کد COI اختصاصی: CHRD08_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1885
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی آقاجری

کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی کارشناس مطالعات و برنامه ریزی، شرکت واحد ا

چکیده

این پژوهش با هدف طراحی نظام آموزشی در شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان انجام شده است. چالش اول در این پژوهش شناسایی یا تعیین وضعیت سطح دانش در شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان و چالش دوم شناسایی و انتخاب رویکرد مناسب برای طراحی نظام آموزشی می باشد. پاسخ به این دو چالش مدل مناسب طراحی نظام آموزشی را مشخص می نماید. برای پاسخ به چالش یا سوال اول از مدل نوناکا و تاکوچی به علت جامعیتی که در بین 62 مدل ارائه شده تا کنون دارد استفاده گردید. جامعه آماری این تحقیق 2200 نفر می باشد که با روش مورگان 200 نفر به عنوان نمونه انتخاب و آماج تحقیق قرار گرفتند. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه ای که بر اساس مدل نوناکا و تاکاچی طراحی گردیده بود صورت پذیرفت که تجزیه و تحلیل آن بواسطه نرم افزار SPSS انجام شد. خروجی این پرسشنامه با نشان دادن امتیاز 1.96 ( از 5 امتیاز) مشخص نمود وضعیت کلی شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان از حیث دانش محور بودن ضعیف می باشد. این خروجی بر روی پیوستار جاناسن قرار گرفت و مشخص شد که رویکرد مناسب برای طراحی نظام آموزشی، رویکرد سیستمی یا رفتارگرا می باشد. بر این اساس از مراحل الگوی عمومی ADDIE در طراحی اقتباس گردید که کلیه استانداردهای ISO10015 را پوشش می دهد. این فرآیند در شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان به سه مرحله اساسی شامل طراحی و برنامه ریزی آموزشی، طراحی سیستم برگزاری دوره های آموزشی و مرحله ارزشیابی و تعیین اثربخشی دوره های آموزشی منقسم و طراحی گردید.

کلیدواژه ها

طراحی نظام آموزشی، رویکرد سیستمی، مدیریت دانش، کارکنان، شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.