بررسی تاثیر جریان فراواقع گرایی بر تصویرسازی در آثار دهه نود ایران
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی گرافیک و رویکردهای تعاملی میان رشته ای
- کد COI اختصاصی: GIPCONF01_090
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 303
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد تصویرسازی، گروه ارتباط تصویری، دانشکده هنرهای تجسمی هنرهای زیبا، دانشگاه تهران
چکیده
هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر جریان فراواقع گرایی بر تصویرسازی در آثار دهه نود ایران می باشد. روش تحقیق توصیفی تحلیل وبا استفاده از منابع کتابخانه ای می باشد. سوررئالیسم از جمله سبک هایی است که بعد از دهه ۳۰، به صورت جنبشی در میان نقاشان جوان ایرانی مطرح شد و تعدادی از شاعران و نویسندگان، چون اثر بوف کور صادق هدایت به این سبک تمایل نشان دادند. نقاشان ایرانی از جمله علی اکبر صادقی ، سهراب سپهری ، حسین کاظمی ، طاها بهبهانی ، ایران درودی ، منصور قندریزی ، مرتضی کاتوزیان در دهه ۴۰و۵۰ با نگاهی متفاوت از هم مکتبی های اروپایی خود به سوررئالیسم پرداختند. فعالیت این نقاشان پیش از انقلاب آغاز شده و یا حتی دوره اوج کارهایشان پیش از دهه ۶۰ بوده است . هنرمندان ایرانی در سالهای آغازین بعد از انقلاب کمتر به سوررئالیسم پرداخته اند، اما در سالهای اخیر گروهی از هنرمندان ایرانی برای بیان اندیشه های خود به سوررئالیسم روی آوردهاند. نتایج نشان داد در دهه ی ۹۰ با پیشرفت ابزار و تکنیک ها، ایجاد کاراکترهایی عجیب ، ترکیب بندی های نوآورانه و رنگ های ساده، هنرمندان توانستند نگاه جدیدی از سوررئال را به مخاطب عرضه کنند، البته این پیشرفت باعث یک اتفاق هم شد، ناهماهنگی تصاویر با متن داستان و شکستن چارچوپهای تصویرگری است .کلیدواژه ها
سوررئالیسم ، تصویرسازی متن ، کاراکترهایی عجیب ، آثار دهه نودمقالات مرتبط جدید
- حواس پرتی، عدم توجه به درس ، انزوا، اضطراب، کم رویی و اعتماد به نفس در دانش آموزان
- بررسی ، تحلیل و نقد آثار شاخص سینمایی محمد حسین مهدویان ( مطالعه موردی فیلم های آخرین روزهای زمستان ، ایستاده در غبار ، لاتاری و ماجرای نیمروز )
- ضرورت و اهمیت تئاتر در ایران
- جستجوی نگاه زن ستیزانه در سه گانه لورکا (عروسی خون، یرما و خانه برناردا آلبا) با تکیه بر آرا سیمون دوبووآر
- پالت رنگی در آثار وس اندرسون و رابطه آن با محتوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.